Kemalpaşa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan grup şarkı ve türküler seslendirdi. Yurt çapında her yıl coşkuyla kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, Kemalpaşa'da düzenlenen resmi etkinlik programıyla müzik ziyafetine dönüştü. Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kemalpaşa Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen resmi etkinliklerde sahne alan 10 kişilik Kemalpaşa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi Müzik Grubu, seslendirdiği şarkı ve türkülerle öğretmenlerine unutulmaz dakikalar yaşattı.

Resmi program kapsamında stajyer öğretmenlerin de yemin ederek görevlerine başladığı törende Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, eğitimde öğretmenlerin önemine dikkat çekerek, bu noktada öğretmelerin her zaman fedakarca çalıştığını dile getirdi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, öğretmenlerin toplum için son derece önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Sokrates'in sözünü hatırlattı

Eğitim öğretimde, öğretmenin rolünü özlü bir sözle açıklayan Başkan Uğurlu, 'Sokrates'in eğitimle ilgili çok anlamlı bir sözü vardır. Sokrates, 'Hiçbir eser yoktur ki, fiyatı ve değeri olmasın. Yalnızca bir eserin değeri yoktur. O da öğretmenin eserinin değeridir' demiştir. Bu çok anlamlıdır çünkü öğretmenin yetiştirdiği ya her şeydir ya da hiçbir şeydir. Bu sebeple öğretmenlerimiz bizler için çok önemli' diye konuştu.