Romanya, Bulgaristan, Letonya, Yunanistan ve Türkiye'den sanatçıların İzmir buluşmasında objektifine yansıyan kareler bir yıl sonra Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ilk defa görücüye çıktı.

Konak Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin düzenlediği sergi açılışına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak Belediyesi Meclis üyesi ve Konak Kent Konsey Başkanı Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, Yunan Konsolosluğu yetkilileri, Konak Belediye Meclis üyeleri ve Konak Kent Konseyi üyeleri katıldı.

1972 Patras doğumlu Yunanlı fotoğraf sanatçısı Papaioannou, "Hayatım Sanat" adlı projeyle Türk kültürünü tanıma fırsatı bulduğunu dile getirirken bu fırsatı kendisine tanıyan Konak Kent Konseyi'ne ve Konak Belediyesi'ne teşekkür etti. Türkiye'de ilk defa bir sergi gerçekleştiren sanatçı, "Burada olmak, Türk insanını tanımak hem hayatıma çok şey kattı hem de çok iyi arkadaşlara sahip oldum. Bu sergi kültürlerarası diyalogda geçtiğimiz yılki İzmir ziyaretimin ikinci basamağını oluşturuyor. O zaman beni etkileyen şeyleri, benim gözümden, komşunuzun gözünden görmenizi istedim. Fotoğraflarımı ilk kez İzmir'de sergiliyor olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Yunanistan'da da sergilenecek olan fotoğrafları Vassilis Papaioannou ile sohbet ederek inceleyen ve sergiyi çok beğendiğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, "Papaioannou'nun fotoğraflarında birlikte olmanın getirdiği gücü görüyoruz. İki ülke halkı ne kadar yakınlaşırsa gelecek de o kadar dostluk ve sevgi dolu yaşanacaktır. Ufacık bir özlemden insana gösterilen sevgi ve saygı noktasına, Türkleri ve Yunanlıları birbirine yakınlaştıran pek çok şey var. Bu sergi gibi iyi niyet ve emekle donatılmış, ciddi mesajlar veren etkinliklerde bulunmaktan her zaman keyif duyuyorum" diye konuştu.

Siyah-beyaz Alsancak ve İzmir manzaralarından oluşan "Komşunun gözüyle İzmir" fotoğraf sergisi büyük ilgi topladı. Sergi açılış kokteylinde gerçekleşen sohbetler, Ege'nin iki yakasının aslında ne kadar benzer, içi içe ve kardeş olduğunu bir kez daha gösterdi.