Karar, 30 yıllık meslek yaşamı boyunca çektiği fotoğrafları, İstanbul’un ardından memleketi İzmir’de beğeniye sunacak.
Gediz Üniversitesi Seyrek Kampüsü’ndeki sergi, yarın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından, iş, siyaset, sanat, spor, medya ve eğitim dünyasından birçok simanın katılacağı törenle açılacak. Show TV Haber Genel Koordinatörü, anchorman Korcan Karar, “Fotoğrafı Paylaşmak” adı taşıyan serginin, tarihe tanıklık eden 100 görüntüden oluştuğunu belirtti.

SAVAŞ VE BARIŞ BİR ARADA

Karar, her kareyi tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın danışmanlığında seçtiklerini dile getirdi, şunları söyledi: “Aralarında Berlin Duvarı’nın yıkılış fotoğrafları da var, Mehmet Ali Ağca’nın İtalya’da yargılanma fotoğrafları da. Bosna’da yaşanan zulmü, Somali’deki umut operasyonunu, Turgut Özal’ın cenaze törenini, bir zamanlara damga vuran ama şu an aramızda olmayan isimleri bugüne taşıyan görüntülerin hepsi de tarihi belge niteliğinde. Gediz Üniversitesi’ne ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya teşekkür ediyorum. Sergimin ikinci adresinin memleketim İzmir olması nedeniyle de ayrı bir heyecan yaşıyorum.”

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı da, “Korcan Karar’ın ‘meslek yaşamına nasıl sığdırdı’ dedirten bir fotoğraf macerası var. Çektiği binlerce kare arasından seçim yapmak kolay olmadı. Yakın geçmişi gözler önüne seren, hem savaşı hem barışı hem de kaybettiğimiz simaları içeren sergiyi gezenler mutlaka çok şey görecek ve düşünecektir” dedi.