Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Namık İlhan; “Kültür ve Sanat Evi”nin açılışından önce yaptığı konuşmada; “ Bugünün bizim için çok ayrı önemi var. Uzun yıllar ağaç yontu sanatı dalında birçok eser üreten Ahmet Yaltıraklı yaptığı eserlerinin büyük bir kısmını Derneğimizde sonsuza dek sergilenmek üzere bağışlamıştır. Dernek Yönetimi tarafından Ahmet Yaltıraklı adında bir köşe oluşturuldu. Toplumda saygın, toplum adına savaşmış, onların beğenisini kazanmış öncü insanların anısını yaşatmak adına gerekli önemin verilmesi inancındayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Kültür ve Sanat Evi’nin yapımında emeği geçenlere Cumhuriyet Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından plaket verilerek kendilerine teşekkür edildi.

Ağaç yontma Sanatçısı’nı plaketini veren XHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan; “ Ahmet Yaltıraklı; ağaçları sadece yontmaz, ağaçlara hayat verir. Heykelleriyle, eserleriyle ders verir. Ortaca kültürü için büyük emekleri vardır. Ortaca sanatının gelişmesi için Ahmet Yaltırılı’yı kutluyorum” diye konuştu.

Açılıştan sonra müzikli eğlence ve gelen davetlilere dernek tarafından yaptırılan aşure dağıtıldı.