Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlen ve 3 gün sürecek 'Ulusal Çizgi Film Animasyon Festivali'nin açılış etkinliğinde yaklaşık 50 öğrenci, çizgi film karakterlerinin kostümleriyle kent merkezinde yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 çizgi film karakterini canlandıran öğrenciler, Zafer Meydanı'na kadar vatandaşların meraklı bakışları arasında yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşü izleyen yetişkin ve çocuklar, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.



Çizgi film karakterini canlandıran öğrenciler, etkinliğin amacının bölümlerini tanıtmak olduğunu ve çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade ederek vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Amaçlarının bölümlerini tanıtmak olduğunu belirten öğrenciler, tüm Kütahyalıları etkinliklere davet ettiler.

Dumlupınar Üniversitesi'nde devam edecek festival kapsamında 3 gün boyunca hem yurt içi hem de yurt dışından kısa metraj ve uzun metraj film gösterimlerinin yanı sıra sempozyumlar ve sergiler de yer alacak.