Konak Belediyesi'nin desteğiyle çay pasta ikramıyla başlayan gemi gezisinde, tarihi olayların yaşandığı yerleri körfezden görme imkanı bulan kadınlar, güvertede resim yaparak ilk kez böyle bir etkinliğe de imza atmanın mutluluğunu yaşadılar. Farklı yörelerin müzikleriyle dans eden kadınlar, hem stres attılar, hem de mutluluklarını yansıttıkları körfez resimleriyle evlerine döndüler.
Resim kursu büyük ilgi görüyor

Tülov'da, kentin kültürel ve sanatsal gelişimini desteklemek, kadın ve gençlerin meslek edinmelerine katkı sağlamak amacıyla 10 branşta açılan kurslardan Göztepe Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi işbirliğiyle düzenlenen resim kursu büyük ilgi görüyor.  Konak Belediyesi'nin desteğiyle Okuma-Yazma, İngilizce, Diksiyon, Gitar, Resim, Nakış,  Türk Sanat Müziği, Takı Tasarım, Vitray ve yemek kursu veriliyor. Sanatsal ve kültürel faaliyetlere önem veren TÜLOV, bu yıl kış sezonu kurslarında 350 kişiye eğitim vermeyi hedefliyor.

Halkevleri anlayışıyla hizmet veren TÜLOV, kültür ve sanat ağırlıklı kursların yanında el becerilerini geliştiren kurslar da düzenliyor. Branşlarında uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarla gençler boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor, ev hanımları da ürettikleri el sanatlarıyla ev ekonomisine destek oluyor.  Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kadın ve gençlerin eğitimine yönelik çalışmaları kurumların desteklemesi gerektiğini belirterek,'Belediye olarak eğitime katkımızı esirgemiyoruz. Toplumların refahı ancak sürekli eğitimlerle mümkündür.'dedi.