Bu nedenle her geçen gün özellikle İngilizce öğrenmek isteyenlerin sayısında bir artışın yaşandığını görüyoruz. İngilizce öğrenmek için alternatif seçenekleri değerlendirenlerin büyük bir çoğunluğu, yurtdışında dil eğitimi almayı tercih ediyor. Bunun nedeni, eğitimlerin daha kaliteli olması ve beklentileri karşılama noktasında yurtdışının daha etkili olmasıdır. Tabi yurtdışı seçeneklerini değerlendirme oranı da ülkelere göre farklılık göstermektedir. Daha önceleri; Amerika, İngiltere gibi ülkeler daha fazla tercih ediliyordu ancak bu ülkelerde giderlerin daha fazla olması başta olmak üzere; dil eğitiminde beklentilerin elde edilememesi, yaşam şartlarının zor olması ve daha da önemlisi dil okullarının maliyet bakımından çok yüksek olması, eğitim almak isteyenlerin farklı arayışlara girmelerini etkiledi. Son dönemlde Malta dil okulları bu anlamda daha fazla tercih edilen yer olarak kendini gösteriyor. Bunun nedeni, yukarıda saydığımız maddi nedenler başta olmak üzere Malta’nın sakin ve eğitim için daha elverişli bir ülke olmasından kaynaklanmaktadır. Malta’da yabancı dil eğitimi alırken sunulan program seçeneklerinin geniş olması ve fiyatların da daha ekonomik olması, bu ülkeye olan rağbeti arttırmaktadır.

Neden Malta dil okulları?

Bir ülkenin daha fazla tercih edilebilmesi için oluşması gereken bazı şartlar veya değerlendirilmeye değer bazı avantajlarının olması gerekir. Malta hakkında konuşmak gerekirse; bu ülkenin her yönü avantaj doludur. Gerek maddi bütçenin daha az olması, kişisel masrafların daha az olması, eğitimde kalite sınırının çok yüksek olması gibi önemli etkenler, ülkenin daha fazla tercih edilmesini etkileyen önemli detaylardır. Bununla birlikte, Malta dil okulları, daha çok okul yöneticilerine yönelik kuralları ile bilindiği için öğrenciler bir hayli rahat bir şekilde eğitimlerini tamamlamaktadır. Malta’nın tercih edilmesini gerektiren bir diğer neden ise ülkenin resmi dilinin İngilizce olmasıdır. Mesela Türkiye’de dil eğitimi alan bir öğrenci, okuldan sonra sosyal hayata atıldığında mecburen Türkçe konuşmaya başlar ve bu da pratik yapmasını engeller ve zamanla dili konuşma becerisi düşmeye başlar. Ama Malta’da sosyal hayat İngilizce üzerinden devam eder ve buradaki dil okullarında eğitim gören öğrenciler, bunun etkisiyle birlikte daha fazla öğrenme imkanını elde etmiş olurlar. Yani sıralanabilecek aslında çok fazlasıyla detay vardır ve bunların her birini değerlendirdiğinizde, neden Malta’nın tercih edilmesi gerektiğini daha iyi anlarsınız. Tabi ki Malta iyi bir ülke olsa da bir öğrenci karar almadan önce ülke hakkında ve dil okulları hakkında gerekli bilgilere vakıf olmak zorundadır. Her ne kadar her yönüyle iyi olsa da bazen öğrencilerin hayal ettiğinden farklı olabiliyor.

Malta’da yaşam maliyetleri

Malta, küçük bir ada ülkesidir. Turizm değeri çok yüksek olmasına karşın maliyetler, diğer ülkelere göre daha azdır ve öğrencilere yönelik sunulan haklar daha geniştir. Çalışma izni, konaklama seçenekleri gibi bir öğrenci için olmazsa olmaz olan temel şartlar, bu ülkede daha iyidir. Yaşam maliyetleri de ülkenin küçük olmasından dolayı bir Kanada’ya göre veya Amerika’ya göre daha düşüktür. Yani hem maddi hem de manevi açıdan kazançlı çıkmak isteyen biri için önerilebilecek en iyi yerlerin başında Malta dil okulları gelir demek yerinde olacaktır. Okullar hakkında ve diğer bilgilere ulaşmak için çağrı merkezi numaramızdan yurtdışı eğitim danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

https://www.bogaziciedu.com/malta-dil-okullari/