İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde okurken 1968 yılında "İktisatlılar Yaylı Çalgılar Kuarteti"ni kurdu. (Bu kuartet 1980 yılında Kopuz Oda Orkestrası adını alır). İktisat Fakültesi'ni bitirdikden sonra ekonomi ile uğraşacak yerde müziğe ağırlık verdiği için arkadaşları ona "Senfoni Ahmet" adını takıyor.

Senfoni Ahmet'in kalbi tıklayınca, doktoru, "Git bir sahil kasabasında yaşa" diyor. O da doktorunu dinleyerek 1996 yılında Marmaris'e göç ediyor. Ama bir de bakar ki Marmaris'de ne müzik var, ne tiyatro var, ne resim heykel gibi sanat etkinliği var. "Orkestrası, tiyatrosu, sergi salonu ve de sanatçısı olmayan bir şehir olur mu?"diye soruyor kendi kendine... Medeni bir insan müziksiz, tiyatrosuz, sanatsız yaşar mı?

Marmaris'e gelen yabancı turistlerin çoğu müziğe, tiyatroya, sanata ilgi duyan turistler.

Marmaris'de yıllar önce her türlü sanat faaliyetini çatısı altında toplayan bir halkevinin varlığı biliniyor ancak bir süre sonra binası yıkılıyor. Yerine konut yapılıyor. Senfoni Ahmet, "Marmaris'in orkestrası, tiyatrosu, sergi salonu yok" diyerek "oturup ağlayacak yerde", tek başına bunları yapmaya soyunuyor.

1998 yılında Marmaris Filarmoni Derneği'ni kuruyor Ahmet Altınöz. Bu dernek İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra Türkiye'de kurulan dördüncü filarmoni derneği. Sonra dernek çatısı altında Marmaris Oda Orkestrası'nın oluşumunu sağlıyor. Oda orkestrasının devamlı 22 sanatçısı var. Orkestra devamlı konserler veriyor.

Yine Senfoni Ahmet'in çabası ile Flarmoni Derneği çatısı altında Marmaris Şehir Tiyatrosu, Balesi ve Dans Topluluğu faaliyete geçiyor. Filarmoni Derneği'nin dükkandan bozma lokalinde Marmaris Müzik ve Sanat Kütüphanesi oluşturuluyor. Resim, plastik sanatlar, sinema eğitim proğramları, sergiler düzenleniyor.

Senfoni Ahmet şimdilerde derneğin her yıl düzenlediği Altıncı Marmaris Uluslararası Müzik festivali ile meşgul. Festival 5 Ağustos'ta başladı. 15 Ekim'e kadar devam edecek. Marmaris'te binlerle beton konut, yüzlerle lüks otel, onlarla 5 yıldızlı turistik tesis olmasına rağmen tek bir konser salonu, tiyatro salonu, kültür merkezi yok.

Oda orkestrası ve şehir tiyatrosu, otellerin salonlarında konser veriyor. Gösteri yapıyor. Şimdilerde Şehir Tiyatrosu'nun 11'i yabancı, 5'i Türk oyuncusu, değişik otellerde lokantalarda kurulan gecici platformlarda Shakespeare'in vodvillerini, yabancılar için İngilizce olarak sahneliyor.
Senfoni Ahmet yaptıklarından memnun da belediye ile başı dertte... Belediye, "Bu deli adam da nereden çıktı? Oda orkestrası imiş, tiyatro imiş. Uluslararası müzik festivali imiş... Bir sürü luzumsuz iş ile uğraşıyor, başımıza dert açıyor" diyerek Senfoni Ahmet'i Marmaris'den kaçırmaya çalışıyor.