Konak Belediyesi'nin kent turizmine kazandırdığı, Türkiye'nin ilk  Mask Müzesi, kuruluşunun birinci yılında yeni bir sergi hazırlığına başladı. Açıldığı günden bu yana yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayan İzmir Mask Müzesi, birinci yaş gününde Geleneksel Anadolu masklarını sergileyecek.
Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde çalışmalarına devam eden Pervin Özdemir ve öğrencileri, Kalo Gağan, Geyik Oyunu, Karakoncolos gibi Anadolu'nun dört bir yanındaki törenlerde kullanılan maskları seramik sanatıyla canlandırdı. Pervin Özdemir Atölyesi imzası taşıyan masklar, topraktan elde edilen hamurun şekillendirilmesi ve pişirilmesiyle oluştu. Özellikle keçi, öküz gibi hayvan figürlerinin dikkat çektiği masklar sanat ve geleneği birleştirdi. Hepsi birer sanat eseri niteliğindeki maskların etkileyici görünümleri olduğunu söyleyen İzmir Mask Müzesi Koordinatörü Serpil Birsin, Uygarlıkların geçiş ve etkileşim noktası olan Anadolu'nun sahip olduğu mask kültürünü, İzmir Mask Müzesi'nin kuruluşunun birinci yılında sergileyeceğiz" dedi.
İzmir'in merkezinde, kent yaşamını hareketlendiren üç butik müzenin dünya kültürlerini buluşturan bir ortak nokta yarattığını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:
"Müze kültürünün kente katkısını hep birlikte yaşadık. Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi,  İzmir Mask Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi özellikle yurtdışından gelen turistlerin kent merkezindeki en önemli duraklarından üçünü oluşturdu. Turistlerin kent merkezinde daha fazla zaman geçirmesi başta esnaf olmak üzere, İzmir'in hareketli, yaşayan kimliğini de güçlendiren bir etken yarattı."