İzmir’in gülen yüzü Konak’ta sokaklar hemen her gün yeni bir etkinlikle hareketleniyor. İzmir’de 365 günde binden fazla etkinliği İzmirlilerle buluşturan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’yla taçlanan mayıs ayında İzmirlilere
“Umudun, birliğin, dayanışmanın, emeğin ayı Mayısta, kültür ve sanatın aydınlığıyla meydanlarda, sokaklarda, salonlarda buluşuyoruz” sözleriyle seslendi.

Şiir mevsimi

Konak Belediyesi’nin 8’incisini düzenlediği Uluslararası Şiir Buluşması ile İzmirliler mayıs ayına şiirle girecek. Ataol Behramoğlu’nun Onur Konuğu olduğu buluşmaya, şiir ülkesi Fransa da Onur Konuğu Ülke olarak katılacak. 3-4 Mayıs tarihlerinde Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen şiir buluşması buradan sokaklara taşacak. Alsancak’ta eş zamanlı yapılacak etkinliklerle İzmir sokaklarında iki gün boyunca şiirler yankılanacak.

Savaşın karanlık yüzü: Barbar

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Mayıs ayında Tülay Çelikel’in Savaşçı Heykellerini konuk edecek. Yeni sergisinde savaşın en karanlık yüzü olan ‘barbar’ları ele alan sanatçı, geçmişin yapılarını ve günümüz malzemelerini üzerinde taşıyan yeni nesil bir ordu yaratıyor. 9 Mayısta Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılacak sergi, 7 Hazirana kadar açık kalacak.

Nazım Hikmet’siz 50.yıl


Sevgi ve vefanın adresi Konak Belediyesi Nazım Hikmet’i bu yıl da şiirleri ve fikirleriyle anıyor. Mavi Gözlü Dev doğumunun 111’inci ölümünün 50’nci yılında sadece şiiri değil aşkları, masalları, destanları; sinema, tiyatro ve romancılıktaki izleriyle de konuşulacak. İzmirliler, Nazım için 11 Mayısta Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluşacak.

İzmirli boyoz sever


Konak Belediyesi İzmir’in simgelerinden boyozu hak ettiği yere taşıyan Boyoz Festivaliyle damaklarda şenlik yaratacak. 12 Mayıs Boyoz’un şanının taçlandığı gün olarak tarihe yazılacak. İzmirliler, boyoz severler, İzmir dışında olup boyoza hasret kalanlar 2.Boyoz Festivali için Alsancak Vapur İskelesi’nde buluşacak.

Yazarlar İzmir için okuyor


Edebiyatın kalbinin attığı kent Konak’ta bu ay Müge İplikçi İzmir için okuyacak. İzmirli okuyucularıyla 14 Mayısta Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde  buluşacak olan sanatçı İzmir için ‘Civan’ adlı son kitabından bölümler okuyacak.

Şenlik var


Mayıs ayıyla birlikte Konak’ta şenlik mevsimi açılıyor. Renkli korteji, birbirinden keyifli gösterileri ve konserleriyle 16-17 Mayıs tarihlerinde Alsancak Şenliği 12’inci kez İzmirlilerle buluşuyor. 24 Mayısta ise Kılıçreis Mahallesi geleneksel Kılıçreis Şenliği ile eğlencenin adresi oluyor.

Renklerden Sivas


Kültürleri ve insanları sevgi, paylaşım ve dayanışma ile buluşturan Konak Belediyesi ‘Türkiye’nin Renkleri’ni İzmir’e taşıyor. 23-24-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek ‘Türkiye’nin Renkleri: Sivas Buluşması’yla iki kent arasındaki kilometrelerce uzaklık sıfırlanacak, İzmir ve Sivas kucaklaşacak.

Ustaya Saygı: Erdoğan Tözge

İzmir’in usta isimlerinin sevgi buluşması ‘Usta’ya Saygı’nın mayıs ayı konuğu Erdoğan Tözge olacak. Altay Spor Kulübü Başkanlığı ve Yüksek Divan Kurulu Onursal Başkanlığı yapan, Konak Rotary Kulübünün 1 no’lu kurucu üyesi ve Konak Rotary kulübünde ‘üstün hizmet, yılın rotaryeni ve şeref ödülü’ne sahip ünlü iş adamı Erdoğan Tözge sevenleri ve dostlarıyla buluşacak. Usta’ya Saygı 24 Mayısta Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.