Aysel Gürel'in kızı olan sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar'ın tüm Türkiye'yi gezen ve yaklaşık 700 bin çocukla buluşan oyunu, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Abdullah Kızılırmak Çok Amaçlı Salonu'nda gösterildi. Müzikal oyunun şarkı sözlerini merhum Aysel Gürel yazdı.
Öğüt vermek yerine, günlük hayatta karşılaşılan olaylarla çocukların empati kurmasını amaçlayan oyunda kullanılan ışık, müzik ve dansla görsel şölen yaşatıldı. Özellikle ilk defa tiyatro izleyen çocukları görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Mehtap Ar, "Türkiye'nin her yerini dolaşarak çocuklara tiyatro izletiyoruz. Sabancı Vakfı ve bazı yerel kurumlar sayesinde bunu ücretsiz olarak sağlayabiliyoruz. Bornova Belediyesi salonlarını açtı. Belediye Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve çalışanlara çok teşekkür ederim" dedi.

İnsana yapılan yatırımın çok değerli olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Sanatın insanlığın gelişiminde çok büyük katkısı var. Tiyatroda çocuklar farklı davranış biçimlerini izleyerek karakterlerini oluşturuyorlar. Bunun gelecekleri için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz de yerel yönetim olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Sayın Mehtap Ar'a, tiyatrosuna ve Sabancı Vakfı'na bizlerle buluştukları için Bornovalılar adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.