Ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak tarafından yaptırılan anıt mezarın açılışı için, Yalı beldesine bağlı Kızılağaç köy mezarlığında bulunan Yörükoğlu'nun mezarı başında tören düzenlendi.
Yörükoğlu'nun yengesi İnci Yörükoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastalığının son dönemlerinde de birlikte olduklarını anlattı. İnci Yörükoğlu, "Ölümünün üzerinden bir sene geçti. Üzerinde baterisinin bulunduğu bir anıt mezar yaptırdık. İnşallah kendisini her yıl bu şekilde anarız" dedi.
Rıfat Koçak ise 2 metre 70 santimetre yüksekliğinde ve yaklaşık 1 ton ağırlığındaki anıt mezarı yaklaşık 2 aylık bir süre içinde tamamladığını söyledi. Koçak, "Engin Yörükoğlu çok sevdiğim bir ağabeyim ve dostumdu. Çok keyifli anlar paylaşmıştık. Onun adına böyle bir şey yapmak beni çok mutlu etti. Eserin ona yakıştığını düşünüyorum" diye konuştu.
Törene katılan Sanatçı Cahit Berkay ise 45 yıllık arkadaşı Yörükoğlu'nu çok özlediğini, konserlerde hep onu andıklarını anlattı. Kızılağaç köyünde yaşayan ve akciğer kanseri hastalığı nedeniyle tedavi gören 65 yaşındaki Yörükoğlu, 23 Nisan 2010'da hayatını kaybetmişti.