Bodrum Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla Bodrum Dans Kulübü’nün organizasyonunda düzenlenen festivale Bulgaristan, Moğolistan, Gine, Siera Leone, Romanya, Tayland, Yunanistan, Ermenistan, Gürcistan ve Hindistan’dan katılacak 350 dansçı, Bodrum ve çevresinde gösteriler yapacak. Türkiye’nin farklı illerinden ve Bodrum’dan katılacak yerel dans ekipleriyle bu sayı yaklaşık bin 500’e ulaşacak.

Altı gün sürecek olan Bodrum Dans Festivali çerçevesinde, ilçe sokaklarında tüm ülkelerin kostümlü ve müzikli kortej yürüyüşleri, katılımcı ülkelerin yerel yönetim ziyaretleri, festival açılış-kapanış seremonileri, Latin dans yarışmaları, okulların, derneklerin ve dans kulüplerinin gösterileri, Dünya Dans günü kutlamaları, 10 farklı ülkenin dans gösterileri ve gece ve gündüz partileri yapılacak.

Festival komitesine, başta Almanya, Fransa, İspanya, İtalya olmak üzere Avrupa’nın 15 farklı ülkesinden toplam 30 gönüllü genç destek verecek. Hazırlık çalışmalarında Bodrum ve çevre beldelerde tanıtım etkinlikleri düzenleyecek olan bu ekip, aynı zamanda birlikte bir dans koreografisi hazırlayarak festival etkinlikleri sırasında performans da sergileyecek.

Her yıl 29 Nisan günü tüm dünyada kutlanan Dünya Dans Günü, Uluslararası Bodrum Dans Festivali kapsamında büyük ve görkemli kutlamalarla Bodrum’da gerçekleşecek.