Esin Gençel- Basın toplantısında konuşan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği yönetim Kurulu Üyesi Sevil Ozan, "İzmir Hasta Çocuk evleri Derneği Prof. Dr. Buket Erer Del Castello'nun projesidir. İtalya'da böyle bir uygulama gördük ve bunu Türkiye'de uygulamak istedi. Maddi durumlara olmayan, hastalar ve hasta yakınları parklarda bahçelerde yatmak zorunda kalıyor. Bunu Başkan Aziz Kocaoğlu ile paylaştık. Kocaoğlu'nun belediye lojmanlarından 1 ev tahsis etmesi ile sorun çözülmeye başladı. Daha sonra 2 ev daha tahsis edildi. Her ev iki ailenin kalabileceği şekilde dizayn edildi. Böylece bir evde iki aile barınabiliyor. Şu ana kadar100'e yakın hasta ailesi ve çocuklara hizmet ettik. Maddi imkanı olmayan ve İzmir'de kalacak hiçbir yeri olmayan ailelere hizmet verdik. Tek hücre ilik nakli, hücre nakli, kemoterapi uzun süreli aşamalarda hastaneden kurtulmuş oluyorlar. Sadece kıyafetlerini alıp geliyorlar. Bütün her şeylerini biz temin ediyoruz. Talep çok ancak evlerimiz az. Yeni ev katılımı olursa bizim için çok iyi olur. 5 aylık bebeğin bile kemoterapi görmesi gerekiyor. Düşünün Uşak'tan ya da Afyon'dan geliyor. Siz ona git her pazartesi gel diye nasıl söylersiniz. Zaten onlar da gidemediği için hastane bahçelerinde kalıyorlar. Bebekler daha steril bir ortamda kalması gerekirken, mikroba çok açık yerlerde kalıyor. Gönüllülerin desteği ile ayakta duruyoruz" dedi.

'Mutfak Tarihinin Levanten Tarifleri' adlı kitabın yazarlarından biri olan Ingrid Mary Braggiotti, "3 sene önce özellikle İzmir'de yaşayan Musevi arkadaşlarımız Seferad yemek kitabı çıkarmışlardı. Bize de neden Levanten tariflerini bir kitapta toplamıyorsunuz dediler. 4 kişi bu kitabı oluşturduk. Amaç, bu tariflerin kaybolmasını önlemekti. Çalışmamız uzun sürdü. Amatör olarak olarak bu işe başladık. Öncelikle bir çok tarife ulaşmaya çalıştık. Annannelerimizin, annelerimizin yemek kitaplarına ulaştık. Toplam 1000 kadar tarife ulaştık. Bunların arasından 134 tarifi seçebildik. Tüm tarifler yapılabilir, çünkü hepsini denedik. Elimizde daha çok tarif var bakarsınız 2. bir kitapta çıkar. Kitapbımıza Alsancak'taki Artı Kitapevi'nden ve internetten www.oreka.com.tr adresinden de spariş verebilirler. Kitabımız 1000 adet Türkçe, 1000 adette İngilizce olarak basıldı. Satış gelirlerinin tümü İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'ne gitmeyecek. Satış gelirlerinin bir kısmı ise Bornova'da Aşık Veysel Görme Engelliler İlköğretim Okulu'na gidecek" diye konuştu.

Bu kitabı oluştururken büyük bir keyif aldığını ifade eden kitabın yazarlarından Ode Aude Marie Ragusin "Bana zevk veren en büyük şey kitap gelirleri ile sağlayacağımız katkılar" dedi.