Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 60 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğuna İzmir ile devam ediyor. Müzebüs, 12-16 Aralık tarihleri arasında İzmir'de 4 okulu ziyaret edecek.

Kısıtlı imkanlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacı ile Rahmi M. Koç Müzesi'nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor.

Müzebüs bu seneki yolculuğu kapsamında 12-16 Aralık tarihleri arasında İzmir'e konuk  oluyor. 12 Aralık Menemen Ekin Koleji, 13 Aralık  Çiğli TEGV Eğitim Parkı, 14 Aralık  Foça Yeni Bağarası Şehit Yarbay Mesut Kuru İlköğretim Okulu ve 15 Aralık'ta  Foça Bedia Midilli İlköğretim Okulu ,16 Aralık Foça Gelenköy İ.Ö.O öğrencileri Müzebüs'ü ziyaret etme fırsatı yakalıyor.

Müze görmeyen çocuk kalmayacak

Yola çıktığı ilk günden bu yana bin 196 okulda ve 200 bin 857 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 27 ilde 127 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs'te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 60 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor.

Müzebüs'ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor. Müzebüs'ün  zor koşullar altında  en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, 'Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Müzebüs hakkında

Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda uzun süre kalabiliyor. Müzebüs'te iki eğitmenin yanı sıra 60 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.