Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, "Nasreddin İnadın Sonu" oyunu ile bu yıl üçüncü kez düzenlenen 'Hürriyet Hakkımızdır' treninde yerini alıyor. "Nasreddin, İnadın Sonu", 2 Haziran'da Basmane Garı'nda ücretsiz sahnelenecek.

Çocuklara tiyatro sevgisini aşılamayı ve onların kültürel-kişisel gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, 'Hürriyet Hakkımızdır' treninde sahneleyeceği "Nasreddin, İnadın Sonu" oyunu ile 2 Haziran, Perşembe günü İzmirli çocuklara unutulmaz bir tiyatro keyfi yaşatacak.
24 yıldır aralıksız düzenlenen Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu'nun sahnelediği "Nasreddin, İnadın Sonu", kapağının açılmasıyla sahneye dönüşen özel tiyatro vagonunda oynanacak. Saat 14.00'de Basmane Garı'nda sahnelenecek oyunu tüm çocuklar ücretsiz izleyebilecek.
 
Nasreddin Hoca'dan öğütler
  
Özer Tunca'nın yazıp yönettiği "Nasreddin, İnadın Sonu", Türk halk kahramanı Nasreddin Hoca'yı genç nesillere tiyatro aracılığıyla tanıtıyor. Mizah ustası Nasreddin Hoca'nın dilden dile, ülkeden ülkeye ulaşmış, bugünün insanına göndermeleri olan fıkralarından yola çıkılarak yazılan oyunda; var olanın değerinin bilinmesi ve körü körüne zıtlaşmanın ve inatlaşmanın sebep olduğu kayıplar, müzik eşliğindeki keyifli bir hikayeyle anlatılıyor. Simgelerle dolu bir anlatıma sahip hikayenin yanı sıra, 16 dans ve 21 şarkı ile zenginleşen oyun, çocuklar için oldukça ilgi çekici ve keyifli öğeler taşıyor.