İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'deki yazar ve şairlerin destekleriyle Kültürpark'ta İzmir Sanat'ın bahçesinde bulunan Nazım Hikmet Anıtı'nda Nazım dostlarını bir araya getirdi.
İzmirli yazarlar, şairler ve tiyatrocular Nazım Hikmet şiirleri okuyarak anılarını paylaştılar. Anma programında bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Nazım Hikmet'in dünyaya bir armağan olduğunu söyleyerek; "Türkçe'nin en büyük şairi, aşkın ve yurtseverliğin bayraktarı, barışın ve özgürlüğün büyük insanı olan Nazım Hikmet, insanlık bahçesine bu topraklardan armağan edilmiştir. Onunla ne kadar övünsek azdır" dedi. Konuşmasında, Nazım Hikmet'in "Hoşçakalın dostlarım" isimli şiirini de okuyan Başkan Kocaoğlu, "Ne kadar reddedilirse edilsin, ne kadar yok sayılırsa sayılsın, ne kadar suçlanırsa suçlansın, hayat göstermiştir ki, siz Nazım Hikmet'siz yapamazsınız. Aşkınızı, kavganızı, derdinizi ya da yurtseverliğinizi O'nunla dile getirmekten kaçamazsınız. Gün gelir onun dizelerine sığınır, gün gelir onun gölgesinde kendinizi anlatmaya çalışırsınız" dedi.

Anma töreninde Aktivist Sanatçılar Birliği, Pen Yazarlar Derneği İzmir Temsilciliği, Türkiye Yazarlar Derneği, İzmir'i Sevenler Platformu, 68'liler Platformu Nazım ile ilgili konuşmalar yaparak, şiirler okudular. Anma törenine ayrıca, tanınmış tiyatro sanatçısı Altan Gördüm, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç, belediye bürokratları ve çok sayıda Nazım dostu da katıldı.

Genco Erkal'dan şiirler

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda da tanınmış tiyatrocu Genco Erkal, Nazım Hikmet şiirlerinden derlediği tek kişilik dinletisi ile sahne aldı. Nazım'ın birbirinden güzel şiirlerini konuklarına okuyan Genco Erkal, İzmirliler'den büyük alkış aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, belediye bürokratları, meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı program sonrasında Dr. Türkegül Kocaoğlu, Genco Erkal'a çiçek vererek kutladı.