Nazım Hikmet'in 110'uncu doğum yılı kutlama töreninde konuşan Belgesel Yapımcısı ve Televizyon Programcısı Nebil Özgentürk, şairin yaşamını anlatan bir dizinin müjdesini verdi.

Usta müzisyen Vedat Sakman ise orkestrası ile Nazım Hikmet şiirlerini notalarla buluşturdu. Salonu dolduranların da şarkılara eşlik etmesiyle İzmir'de görülmemiş bir Nazım Hikmet korosu oluştu. Şiirin ve sevdanın buluştuğu noktada, uzağında kalsa da memleketi için yazan, bu sevgiyi içinde büyüten Nazım Hikmet'in doğum gününü kutlamaktan gurur duyduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, şöyle konuştu: "Yurt dışına gittiğim zaman adını duymaktan gururlandığım isimler var. Bunların başında kuşkusuz Atatürk geliyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adı sadece Türkiye'nin değil dünyanın beyninde ve dilinde olan bir isim. Ata'mızın adı her söylendiğinde gurur duyuyorum. Bir de Nazım Hikmet bu gururu yaşatıyor bize. Onun şiiri başka bir ülkede, o ülkenin insanları tarafından okununca onur duyuyoruz. 110 yaşındaki Mavi Gözlü Dev'i burada hep birlikte anıyoruz, doğum gününü kutluyoruz. Onun şiirini, memleket sevgisini içimizde hissederek düşünce ve sanat insanını gelecek nesillere de öğretiyoruz."

NAZIM HİKMET'İN YAŞAMI DİZİ OLACAK


Ünlü belgesel yapımcısı ve televizyon programcısı Nebil Özgentürk de, Nazım Hikmet'in henüz 13 yaşındayken yazdığı bir şiirini izleyenlerle paylaştı ve Nazım üzerine hazırladıkları dizinin müjdesini verdi. Özgentürk, Konak Belediyesi aracılığıyla ilk kez duyurduğu dizi projesi hakkında şunları söyledi: "Nazım'ı daha fazla nasıl izletiriz diye düşündük. Belgesel bunun bir yoluydu ancak biz bir televizyon dizisi projesiyle daha çok insana ulaşabileceğimize karar verdik. Onun aşklarını, kavgalarını, sevdasını, haksız mahkumiyetini anlatan 50 bölümlük bir diziyi başarmak istiyoruz. Bunu da yol arkadaşım Hakan Tartan'ın yanında sizlere açıklamaktan mutluluk duyuyorum."

Nazım Hikmet'in 110. yaş kutlaması Vedat Sakman şarkılarıyla sanat dolu bir geceye dönüştü. Vedat Sakman, Nazım'ın sözlerini bestelediği şarkıları söyledi ve "Bugün dinlediğiniz şarkılar ilk kez bir konserde söyleniyor. Bize ışık tutan insanların, Nazım Hikmet başta olmak üzere Türk ve dünya düşünürlerinin sözlerini besteledik. Şarkılarımızı ilk kez İzmirlilere söylediğimiz için mutluyuz" dedi.

Konak Belediyesi'nin Nazım Hikmet'in 110'uncu doğum yılı için düzenlediği etkinlikte seyirciler şiir ve müziğin buluştuğu bir gece yaşadı. Nazım'ın en güzel dizeleriyle anıldığı programda Nebil Özgentürk ve Vedat Sakman, İzmirlilerle böyle anlamlı bir günde birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını söylediler.