İzmirli okuyucu, Nermin Bezmen'in yazdığı satırları kendi sesinden dinledi. İzmirli gazeteci yazar Gülşah Elikbank'ın yönetiminde gerçekleşen programda, Nermin Bezmen 'Kurt Seyt&Shura' adlı kitabından bölümler okudu. 1890'ların Rusya'sından 1920'lerin Türkiye'sine uzanan romanda dedesinin hikayesinden yola çıktığını söyleyen sanatçı, "Ben kendimi kitaplarımı yazdığım süreçte hissettim. Ancak bu kitabın yeri bende çok ayrı. Beni yazarlık dünyasında okurla buluşturan ilk kitabım" diye konuştu.

İzmir'i kültür ve sanatın aydınlığında buluşmaya davet eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 'Yazarlar İzmir için Okuyor' etkinliğinin süreceğini belirterek "Hayatın içindeki koşuşturmaya farklı bir durak, sakin bir mola yeri kazandırdık" dedi. Etkinliğin bitiminde yazar Nermin Bezmen, İzmirli okuyucuları için kitaplarını imzaladı.


Nermin Bezmen


Antalya'da doğan Nermin Bezmen babasının görevi nedeniyle, Türkiye'nin çeşitli illerinde büyüdü. Maçka İlkokulu'nda okuduktan sonra, Atatürk Kız Lisesi'ne gitti. Son sınıfta Amerika'dan burs kazandı. Amerika dönüşü, İstanbul Üniversitesi Sultanahmet Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu'na gitti. Mezun oldu (1974). Hayatının dönüm noktası olduğunu söylediği olay, (üniversite birinci sınıfta) sonradan eşi olan Pamir Bezmen'in yanında çalışmasıyla başladı. 1975 yılında Pamir Bezmen'le evlendi. İki çocuğu oldu. Şiir, resim ve Türk süsleme sanatları ile ilgilendi. Süheyl Ünver'den; Türk süsleme sanatları dersi aldı.