Oğuzhan Şahinkaya ile ilgili bu şiir dünyasının en özel isimlerinden biri olan , yeni şiir kitabının çıkması için gün sayıyor. 1990 doğumlu olan şair özellikle 2. Yeni akımının etkisinde kalmış şiirleriyle bizleri geçmişe götürüyor ve bu akımı günümüzün modern edebiyatı ile harmanlayarak kusursuz bir şekilde bizlere sunuyor. Amatör şairler arasında sıyrılarak profesyonel dünyaya adım atan isim yeni şiir kitabı ile de çok konuşulacak gibi görünüyor. Yazdığı şiirler ile özellikle yeni nesile en iyi şekilde hitap eden ünlü şair farklı projelere de açık olduğunu belirtiyor ve arkadaş çevresi ile düzenlediği şiir gecelerinde de bu isteğinden sık sık bahsediyor. Bu işten para kazanma amacı olmayan ender şairlerden bir tanesi ve yeni çıkacak olan kitabın tüm gelirini de Lösev’e bağışlayacak olan ünlü şair dikkatleri üzerine çekmeyi başardı ancak bunun bir reklam değil, insanlık hizmeti olduğunu düşünüyorum. Oğuzhan Şahinkaya insanlara hizmet etmeye ve yardım etmeye devam ediyor. Yardım kurumlarının düzenlediği birçok organizasyonda boy gösteren ünlü şair ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor ve onların dualarını alıyor. Yeni kitabı ile büyük yankı uyandıracak gibi görünen şair televizyon programlarının da vazgeçilmez isimlerinden bir tanesi diyebiliriz. Şairlik yaşamı boyunca türlü zorluklar ile karşılaşan ancak buna rağmen şairene kimliğinden ödün vermeden yoluna devam eden Oğuzhan Şahinkaya bu uğurda ilerlemeye ve çalışmalar yapmaya devam ediyor.

1990 yılında Niğde’de doğmuş olan Oğuzhan Şahinkaya Üniversite eğitimini tamamladıkta sonra amatör şarkıcılık hayatını daha profesyonel bir noktaya taşımak adına çalışmalar yapmış ve bu çalışmalar doğrultusunda birçok yarışmada dereceler elde ederek kendini en iyi şekilde tanıtmayı başarmıştır. Sanatçının kendisine ait 17 adet bestesi vardır ve bu besteleri birçok ünlü isme satmayı başarmıştır. Eğitimin hayatı sıkıntılı geçen Oğuzhan Şahinkaya ailevi sorunlar nedeniyle memleketi olan İzmir’den İstanbul’a gelmek daha doğrusu kaçmak zorunda kalmıştır. Ailesi onun sanatçı olmasını istememektedir ve o hayallerinin peşinden koşarak tek başına İstanbul’da yaşamayı tercih etmiştir.

Kadıköy’de yaşamını sürdüren sanatçı beste çalışmalarına devam etmektedir ve çok yakın zamanda yeni bir albüm ile hayranlarının karşısına çıkmayı hedeflemektedir. Profesyonel müzik yaşantısını sayısız başarı ile süsleyen Oğuzhan Şahinkaya, profesyonel olarak müzik yaşantısını sürdürüyor ancak gözler önünde olmak yerine arka planda kalmayı tercih ediyor. Oyunculuk deneyimine de sahip olan ünlü isim farklı dizilerde rol almıştır. Hepimizin yakından tanıdığı bu isim farklı projeler için şu anda stüdyo çalışmalarına devam ediyor ve bu çalışmaları da herkesten gizli tutuyor.


Oğuzhan Şahinkaya

Genç yaşına rağmen birçok dalda başarı ve ödül kazanmış olan Oğuzhan Şahinkayagüçlü bir sese sahip ve şarkılarını kendi seslendirmek yerine beste ticareti yaparak bu sektörde yer almayı tercih ediyor ve kaliteli işler yaptığını da net bir şekilde söyleyebiliriz.

Kaynak: http://oguzhan-sahinkaya-kimdir.blogspot.com/