Ayvalık Belediyesi Oktay Ekinci Karikatürlü Ev'i, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Cumhuriyet Gazetesi Çizeri Kamil Masaracı, Milliyet Gazetesi Çizeri Ercan Akyol, merhum Oktay Ekinci'nin Eşi Zehra Ekinci ve Karikatürlü Ev'de genç kalemlere yön verecek sanatçı Uğur Bilge tarafından açıldı. Türkiye çapında 6. olma özelliği taşıyan Oktay Ekinci Karikatürlü Ev'in açılışına; Ayvalık Belediyesi Meclis Üyeleri Ayşe Sokol, Fatih Ayyürek ve Yusuf Bilir, Birlik Ortapedik Derneği Başkanı Halil Burgaz ve Üyeleri, ADD Başkanı Ahmet Üzgeç, ÇYDD  Başkanı Nuray Özer, AYKÜSAD Başkanı Emel Karateke, Ayvalık Sanat Derneği Başkanı Sadi Mastar, Ayvalık Tabiat Platformu Temsilcileri Nebahat İnler ve Şükrü Kaygısız, Cumhuriyet Gazetesi'nden Güray Öz ve Ceren Çıplak, çok sayıda öğrencinin aralarında bulunduğu onlarca vatandaş katıldı. Açılışın hemen ardından gerçekleştirilen atölye çalışmasında ünlü karikatüristler gençlerle birlikte çalışmaya katıldılar. Genç yeteneklerin hevesle çizdiği ilk karikatürleri ise gelenlerin oldukça beğenisini topladı. Ayvalık Belediye Başkan Hasan Bülent Türközen tarafından Merhum Oktay Ekinci'nin eşi Zehra Ekinci'ye çiçek sunuldu. Karikatürlü evi gezen Zehra Ekinci'nin duygulandığı gözlendi.

Türkiye'nin en iyi karikatüristi umarım buradan çıkar


Açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen;  "Karikatürlü Evler çocuklarımızın mizahi yönden gelişimini amaçlar. Bu amaçla çocuklarımız hem buradaki çizerlerle hem Türkiye'deki çizerlerle buluşacaklar. Dostum Oktay'ı Bursa'da yapılan bir kurul esnasında tanıdım. Oktay ayrıca sıkı bir çevrecidir bunu da çok iyi biliyorum. Özellikle kendisi Karikatürcüler Derneği'nin kurucusudur. Çizer Kamil Masaracı'yla Kültür Sanat Günleri'nde sözleşmiştik. Onun önerisi bizi bugünlere getirdi. Burada gençlerle birlikte atölye çalışmalarını gerçekleştirecek olan Uğur Bilge de her konuda olduğu gibi bu konuda da bizim yanımızda.Türkiye'nin en iyi karikatüristi umarım buradan çıkar. Hayırlı olsun" dedi.

Türközen'den Nutuk hediyesi

Açılış sırasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Nutuk" adlı eserini hediye eden Başkan Türközen, onların okuması gereken en önemli kitaplardan birisi olduğunu vurguladı.

Kayıtlar devam ediyor


'Oktay Ekinci Karikatürlü Ev için kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler 0530 969 34 88 numaralı telefondan Karikatürlü Ev'e ulaşabilecekler.