Edebiyattan resme, sinemadan müziğe, pek çok eserin ilham aldığı "Romeo ve Juliet", bu kez "Ölümsüz Juliet"in başlangıç hikayesi oldu. Kitap, Romeo ve Juliet'in ölümüyle başlıyor ve başka bir hikayeye doğru ilerliyor. Aslında Romeo'nun Juliet'i aldattığı ve onu ölümsüzlük uğruna kendi elleriyle öldürdüğü bir öyküsü var kitabın. Romeo karanlık taraf için, kötülük beslensin diye savaşırken, Juliet romantik aşkı ve masumların hayatını korumak için çabalıyor.

İnsanları kendi taraflarına çekmek için onların bedenlerine ve hayatlarına giren Romeo ve Juliet, bu sefer son olduklarını düşündükleri bir görevde yüz yüze geliyor. Juliet, yalnız ve mutsuz Ariel'in bedeninde, onu "Aydınlıkların Elçileri" adına iyiliğe çekmeye çalışırken, Romeo ise tam karşı cephede, "Savaşçılar" için Dylan'ın bedeninde nefes buluyor.

Kitabın yazarı Stacey Jay, bildiğimiz Romeo ve Juliet'e atıfta bulunarak, "Asırlar önce hikayemizi işine geldiği gibi değiştirip yazan Shakespeare ve o rezil, yalancı oyunu... Shakesperare'in kalıcı olmayı başaran trajedisi, Savaşçıların hedeflerine ulaşmalarında üzerine düşeni yaparak ölümü kutsallaştırdı ve aşkı için ölmeyi en soylu eylem olarak gösterdi. Aşkını ispat etmek için yanlış bir girişim sonucunda masum bir canı almanın hiçbir anlamı yok" diyor. "Ölümsüz Juliet" kesinlikle yeni bir "Romeo ve Juliet" değil. Romeo ve Juliet'i saf aşıktan başka bir gözle, insan olarak yorumluyor.

Vatan Kitap