Gülçin Karaegemen- Sosyal sorumluluk projesi kapsamında hem çocuklara tiyatro sevdirmek hem de tiyatroya gidemeyen çocuklara imkan sağlamak amacıyla kurulan Atakalp Emot Hastaneleri Çocuk Tiyatrosu, bu yıl 16 bin seyirciye ulaştı. Bu yıl sergilenen Sağlıksız Kral oyunu ile miniklere tiyatroyu sevdirmeyi amaçlayan oyunun senarist ve yönetmeni Erçin Sıcakkan, 16 bin çocuğa ulaşmış olmanın verdiği mutluluktan bahsederek, "Tek amacımız tiyatroya gitme imkanı bulamayan çocuklara ücretsiz tiyatro sahnelemek ve onları tiyatro ile tanıştırmak. Bu çaba ile yola çıktık ve 2008 yılından beri devam ediyoruz. 16 bin çocuğa ulaşmak kolay olmadı" dedi.

Hedefte 20 bin çocuk var

Çocuklarla interaktif şekilde tiyatro yaptıklarını ifade eden Sıcakkan, klasik tiyatro anlayışının dışında tiyatro yaparak çocukların oyuncularla birebir temas halinde olduklarını ve çocukların oyuna katılabildiklerini anlattı. İzmir için çabaladıklarını ve Eylül ayından Haziran ayına kadar sekiz ay süre ile devam eden tiyatro oyunlarının bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Sıcakkan, oyunlarının her yıl bir önceki yıla göre iyiye gittiğini ifade ederek, 'Sağlıksız Kral' adlı tiyatro oyunun en beğenilen oyun olduğunu anlattı. Eylül ayında başlayacak yeni oyun için şimdiden çalıştıklarını ifade eden Sıcakkan, hedeflerinin 20 bin çocuk seyirciye ulaşmak olduğunu kaydetti. Hayatlarında tiyatro izlememiş ve tiyatro izleme imkanı olmayan çocuklara ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Sıcakkan, bu çocuklar için okulları tek tek gezdiklerini ve gerçek bir tiyatro sahnesinde tiyatro izlemenin keyfini yaşattıklarını anlatarak, "Çocukların tepkisi çok güzel oluyor. Bu zamana kadar hep olumlu eleştiriler aldık. Öğretmenlerinde burada payı büyük. Öğrencilerini getirip tiyatroya teşvik ediyorlar. Her okula bilet vermeye dikkat ediyoruz" diye konuştu.

Atakalp Emot Hastanesi'nde yatan çocuk hastaların yanı sıra doktorların da oyunu izlemeye geldiklerini söyleyen Sıcakkan, yazın ilçelerde oyun sergileme projelerinin olduğunu ifade ederek, "Bir sonraki yıl bunu gerçekleştermeyi istiyoruz. Nitelikli ve kaliteli tiyatro oyunları yapmaya devam edeceğiz" dedi.