68 kuşağının önde gelen isimlerinden olan Saltuk, 29 Aralık Pazar Günü İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak. "Türküler ve Anılar" isimli konserinde İzmirlilerle keyifli bir yolculuk yaptıracak olan Saltuk, konserde yakında çıkaracağı "Nazım'dan Ruhi Su'ya" adlı yeni albüm şarkılarını da seslendirecek.

Ses sanatçısı Rahmi Saltuk, konser öncesinde İzmir Gazeteciler Cemiyeti Basın Lokali'nde basın toplantısı düzenledi. 29 Aralık tarihini bilinçli olarak seçtiklerini belirten Saltuk, Türkiye'nin tekerleğinin ileriye doğru gittiğini, gericiliğe karşı cephenin oluştuğunu söyledi. Bu dönemde türküleri ve marşları İzmirlilerle beraber söylemek istediğini anlatan Saltuk, "29 Aralık bunun yanında farklı bir öneme de sahip. 44 yıl 363 gün önce Gamak Motor Fabrikası'nı işçiler işgal etmişti. O işgalde Şerif Aygül isimli işçi yaşamını yitirmişti. Aygül için Süreyya Berte bir şiir yazmış ben de bestelemiştim. Bu gün o direniş sırasında yaşamını yitiren Aygül'ü de anmış olacağız" dedi.

İzmirlilerle beraber söyleyecek

Son olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İzmir'de konser verdiğini, bu kenti çok sevdiğini de kaydeden Saltuk, "1968'de NATO'yu ve 6. Filo'yu protesto etmek için gelmiştim. Can Yücel ile beraberdik. Ben türkü söyledim, Can baba da şiir okudu. O günden sonra bu kente çok sık geliyorum. Özellikle türküleri, zeybekleri, 'İzmir'in kavaklarını' güzel söylüyorum. İzmirlilerle beraber bu türküleri seslendirmeyi seviyorum" dedi.
Saltuk'un, 29 Aralık Pazar günü İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki konseri saat 20.30'da başlayacak.