Bucaspor’un PTT 1. Ligi dördüncü sırada bitirmesiyle oynayacağı play off maçları sebebiyle Buca Arena Stadı zemininin bozulabileceği endişesi sebebiyle Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, konserin ertelenmesine karar verildiğini açıkladı.

Tatı, Bucaspor’a Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden beri sürekli destek verdiğini belirti. Başkan Tatı,  Buca ve Buca’nın özeli olan Bucaspor’un menfaatlerinin en önde olduğunu da kaydetti, kamuoyuna şu açıklamayı yaptı.

 
Konser planları aylar önce yapıldı

“Ülkemizin çok değerli bir sanatçısını Buca’da ağırlama planımız çok önceden belirlendi. Ancak Play off maçlarının tarihi ile sonuçta çakıştı. Değerli Sanatçımız Sayın Erener’in de oluruyla konserimizi 2 Haziran’a erteledik.”

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bucaspor’un göreve geldiğinden itibaren tüm sorunlarına duyarlı olmaya gayret edildiğini de anımsatarak şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz ilk yılda Bucaspor’umuzun ekonomik yetersizlikleri üzerine kulüp anahtarını bana getirdiler. Ben o zaman Bucaspor’un Buca Halkına ait olduğunu söylemiştim. Aynı zamanda bir sözüm daha oldu. (Bank Asya’da yerimiz dar Süper Lig’de yerimiz var) demiştim. O gün hayal görünenleri futbolcu kardeşlerim ve yöneticilerimizle gerçekleştirdik. Süper lige çıkıldığında ise  Yönetim Kurulu üyeleri bizimle ilgisini kesti. Ve tekrar takımımız bir alt lige düştü. Takımımızı ligde tutmak için büyük efor harcadık. Bu sezon ise camia olarak tekrar süper lige çıkma hedeflerini koyduk. ”

 
Gün dayanışma günüdür

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, önümüzdeki en önemli hedefin play off maçlarından başarı ile çıkıp yeniden Süper Lige dönmek olduğunun altını çizdi. Başkan Ercan Tatı, bunun dışında davranış geliştirenler ile birlikte olmayacağını kaydetti, “Bizim koyduğumuz hedefe inananlar ile yola devam ediyoruz. Arena Stadımızın zemini ertelenen konser sonrasında yaz döneminde drenaj ve zeminleri tümüyle yenilenerek Süper Lige çıkmış bir Bucaspor’umuza teslim edilecektir.”