Esin Gençel-Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği'nin (LİYAKAT) şiddet görmüş kadınların iş hayatına katılımını sağlamak için geliştirdiği 'Emek Pişti Haydi Sofraya' adlı projenin ikinci ayağı Nisan ayında başlayacak. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen projede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nün belirlediği şiddet gören 14 kadına, toplam 90 saat meslek eğitimi verilmişti. Eğitim programını tamamlayan 14 kadına ise Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı olarak belge verilmiş ve kadınlar meslek sahibi olmuştu. Kültürpark Tenis Kulübü'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, "Nisan ayında başlayacak yeni proje ise bu kez şiddet gören kadınların çocuklarına yönelik olacak. İlk kez İzmir'de başlayan ve tüm yurtta büyük ses getiren projenin devam etmesi için LİYAKAT Derneği harekete geçti. Projeye destek olan Türk Müziği Sanatçısı Ümit Bulut, 36 kadını bir araya getirerek oluşturduğu "Şarkılarıyla, Türküleriyle İzmir'in Hanımları" adlı koronun vereceği konserde elde edecek gelir projeye aktaracak" diye konuştu. 18 Aralık 2012 tarihinde, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan konserde LİYAKAT Derneği'ne üye olan Liz Sarda, Emine Ağca ve Banu Ağabeyoğlu sahneye çıkacak.

İlk kez İzmir'de başladı

Konser tanıtımını yapmak için gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, "Şiddet gören kadınların kaderlerine mahkum olmamaları için başlattığımız proje büyük ses getirdi. Sanatçı Ümit Bulut'un da projeye destek vererek adeta projenin cansuyu oldu. Projeyle ilgili ön çalışmalar büyük bir gizlilikle sürdürüyoruz. Ancak yeni projenin şiddet gören kadınlarımızın çocuklarıyla alakalı olacağını söyleyebilirim. Bu tarz bir proje ilk kez İzmir'de başlatıldı. İzmir'den de tüm yurda bu enerji yayıldı. Sanatçımız Ümit Bulut'a da bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca 18 Aralık tarihinde 36 kadının bir araya gelerek türküleri, seslendireceği konserde derneğimize üye 3 kadınımız da sahneye çıkacak" dedi.

Herkes katkı koymalı


Türk Müziği sanatçısı Ümit Bulut ise sosyal sorumluluk projelerine ellerinden geldiği kadar destek olamaya çalıştıklarını söyleyerek. " Kadınlarımıza yönelik şiddetin azaltılmasına yönelik LİYAKAT Derneği'nin çalışmalarını hep takip ettik. Derneğin çalışmalarını gönüllülük esasına dayalı sürdürdüğünü biliyorduk. Bu projeye destek olmaktan da gurur duyuyorum. Tüm Türkiye'ye yayılmasını istediğimiz projeye herkes katkı koymalı. Çok renkli geçecek konserimize tüm İzmirliler gelmeli" diye konuştu.