İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sinema Burada Festivali, 14-18 Eylülde İzmir Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen festivalin bu yılki onur konukları Perran Kutman ve Engin Çağlar, genç oyuncu konukları ise Melisa Sözen ve Mehmet Akif Alakurt olacak.
Bu yılki teması "Melodram Filmleri" olarak belirlenen Sinema Burada kapsamda 5 gün boyunca 7 adet 35 milimetrelik film, 13 seans olarak gösterilecek. Eş zamanlı olarak küçük salonda, melodram klasikleri, belgeselleri ve kısa filmler sinemaseverlerle buluşacak.
Festival kapsamında 16 Eylül Cuma günü, yönetmen Ülkü Erakalın, oyuncu Engin Çağlar, TV senaryo yazarı Neşe Cehiz, görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı'nın katılımıyla "Günümüz TV Dizilerinde Yeşilçam Etkisi" konulu panel düzenlenecek.
Sinema Burada Festivali'nin ilgi çekici etkinliklerinden "Gençler İçin Film Atölyesi" bu yıl 7. kez yapılacak. Film atölyesinde, konunun uzmanı isimler sinema tutkunu gençlere senaryo, kamera kullanımı, çekim teknikleri, kurgu, ses ve müzik bilgisine ilişkin eğitim verecek.
Daha sonra, gençlere ilk filmlerini çekme olanağı sağlanacak. Festivalin son günü, öğrencilerin çektiği filmin galası yapılarak, gençlere katılım belgesi verilecek.