Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahneye konulan oyun salonu dolduran izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Murat Atak'ın yönetmenliğinde; Tuncer Yığcı, Selim Kalıç, Hamit Demir, İhsan Ustaoğlu, Elif Canbolat, Kamil Ersergin, Adnan Çelik, Sinan Akdoğan, Suat Ülhan ve Bilal Gürdere gibi usta oyuncuların yer aldığı oyun tiyatroseverlerin beğenisini kazandı.

Çocuklara "Nasrettin Hoca ile Karakaçan" oyunu

Ankara Ekin Tiyatrosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Karınca Çocuk Tiyatrosu'nun "Nasrettin Hoca ile Karakaçan" adlı çocuk oyunu ise minik seyircilerin ilgi odağı oldu. Geleneksel halk kahramanı Nasrettin Hoca'nın maceralarının günümüze uyarlandığı müzikli oyunda çocuklar eğlenceli anlar yaşadı. Oyun için okullarla işbirliği yapan belediye, çocukların ücretsiz olarak oyunu izlemesine imkân sağladı.

Oyunu ayakta alkışlayan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren sahneye gelerek Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncularına teşekkür etti. Uğur Mumcu'nun yazdığı oyuna Aliağa seyircisinin gösterdiği ilginin kendisini duygulandırdığını söyleyen Eren,  "Uğur Mumcu'yu bu vesile ile bir kez daha anmak istiyorum. Bu oyunun güçlü bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu gördüm. Aliağa seyircisine ve oyuna emek veren değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.