Amerika eski Başkanı John F. Kennedy’nin kardeşi Edward Kennedy başta olmak üzere birçok ünlünün evine Uşak halısı sokarak halıların tanıtımına önemli katkı sağlayan Uşak Halıları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Esma Kıvrak, ünlü ressam Devrim Erbil’in tablolarını da Uşak halısına işledi. Böyle bir çalışmanın ilk kez yapıldığını kaydeden Kıvrak, amacının Uşak halılarının her alanda tanınması ve yaşatılması olduğunu söyledi.

İLMEK İLMEK DOKUNUYOR


Yaptığı resimlerle yurt içi ve yurt dışında önemli başarılar elde eden Uşaklı Devrim Erbil’in tablolarını halılara ilmek ilmek dokuduklarını belirten Kıvrak, son derece zor olan çalışmayı gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Resimlerin halılara işlenmesinin zahmetli bir süreç olduğunu vurgulayan Esma Kıvrak, "Resimlerin işlenmesi ve halı haline getirilmesi zor bir süreç gerektiriyor. Biz bu süreci titizlikle ve uzun bir zaman diliminde yaptığımız çalışmayla geçip güzel bir iş çıkardık. Uşak halılarını yaşatmak ve tanıtmak için bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Farklı çalışmalarla ses getirmeye devam edeceğiz. Tabloları Uşak halısında görenler büyük hayranlık duydu" dedi.

HER ŞEY UŞAK HALISI İÇİN


Uşak halılarını çeşitli çalışmalarla en iyi şekilde tanıtmak için çaba sarf ettiklerini belirten Kıvrak, "Uşak halılarının en iyi yerlere gelmesi ve hak ettiği değeri kazanması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için yıllarca mücadele verdik. Sonuç olarak halıları birçok eve soktuk. Dünyanın birçok yerinden halılarımızla ilgili sipariş aldık. Sipariş verenler arasında birçok ünlü yer aldı. En son yaptığımız çalışma ise Türkiye’de bir ilk oldu. Yaptığımız çalışma ile yurtiçinde ve yurt dışında birçok başarıya imza atmış ve ödül almış Uşaklı ünlü ressamımız Devrim Erbil’in tablolarını halıya ilmek ilmek işledik. Böyle bir talep geldiğinde çok heyecan duyduk ve hemen çalışmalara başladık. Bize tablolar geldikçe halının her aşamasının elle olması için hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Yaklaşık üçer aylık periyotlarda halıları bitirdik. Halılar bire bir tablolarla aynı oldu. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.