Başarısını her yıl kapalı gişe oynadığı oyunlarla kanıtlayan, ana kadronun yanısıra tiyatro eğitimleri ve kursiyer oyunlarıyla da geleceğin sanatçılarının yetişmesi için okul gibi çalışan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yepyeni oyunlarla yoluna devam ediyor. BBŞT, ünlü vodvil yazarı Ray Cooney'nin yazdığı, Hakan Taner Yıldırım'ın yönettiği “Tom, Dick ve Harry” isimli oyun ile seyirci karşısına çıkıyor. Sahne tasarımı ve kadrosuyla iddialı bir prodüksiyon olarak hazırlanan oyun cuma ve cumartesi günleri saat 20.00'de Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde seyirci ile buluşuyor. Bornova Belediyesi’nin belediye meclisinde aldığı kararla kurduğu Tiyatro Müdürlüğü’ne atanan Murat Niyazi Emre’nin de başrolünü üstlendiği oyunun büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun tüm İzmir için gurur kaynağı olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Tiyatromuz, ortaya çıkardıkları oyunlarla İzmirli seyircileri tiyatro salonumuzda buluşturma başarısını gösterdi. Hem de her seferinde ayakta alkışlanan oyunlarıyla başta Ankara Tiyatro Festivali olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası festivallerde aldıkları ödüllerle öne çıktı. Biz de ülkemizin gururu haline gelen BBŞT’yi, İzmir’de ilk kez belediye çatısı altında tiyatro müdürlüğü kurarak daha kurumsal bir yapı haline getirdik. Bundan sonraki süreçte tiyatromuzun daha çok ses getiren etkinliklerle anılacağına inanıyorum” dedi.

BBŞT sezonu Arthur Miller'ın sinemaya da uyarlanmış ünlü eseri Cadı Kazanı oyunu ile açmıştı. İzmir seyircisi tarafından büyük ilgi gören oyun Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali'ne katılmış ve Ankaralı sanatseverler tarafından ayakta alkışlanmıştı. “Tom, Dick ve Harry” seyircileri komedi ve kahkaha tufanına davet ediyor. Oyunun konusu şöyle: Evlatlık edinmek isteyen Tom ve Linda'nın, ilgili resmi kurumdan gelecek yetkili Bay Potter'a güven vermeleri gerekmektedir. Tom'un kardeşleri Harry ve Dick yaptıkları planla ortalığın iyice karışmasına neden olurlar. Gitgide karmaşıklaşan olaylar ve hiç eksilmeyen hareketliliği ile dikkat çekiyor.