Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’nde İzmirli sanatseverlerle buluşan “Türk Resminin 100 Yüzü” adlı sergiyi binlerce sanatsever ziyaret etti. Kapılarını 27 Nisan’da açan serginin 19 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof Dr. Kamil Okyay, ‘‘Türk resim sanatına ışık tutan bu sergiye tüm sanatseverleri bekliyoruz’’ dedi.

Aralarında İbrahim Çallı, Fikret Mualla, Abidin Dino, Nuri İyem, Şefik Bursalı, Eşref Üren, Burhan Doğançay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, İbrahim Safi, İbrahim Balaban, Nedim Günsur, Turan Erol, Turgut Zaim, Zeki Faik İzer, Şeref Bigalı, Neş'e Erdok, Zafer Gençaydın, Fikret Otyam, Hamit Görele gibi Çağdaş Türk resminin en önemli temsilcilerinin eserlerinin bulunduğu, “Türk Resminin 100 Yüzü” sergisi, yoğun ilgi gördü. Bornova Belediyesi tarafından restore edilerek Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’ne dönüştürülen Dramalılar Köşkü’nde 27 Nisan’da kapılarını açan sergiyi kısa sürede binlerce sanatsever gezdi.

Pazartesi günleri hariç 10.00 – 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilen serginin 19 Mayıs’ta sona ereceğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, serginin yapıldığı mekâna da dikkat çekerek şöyle konuştu:  “Bu sergi, yaşayan bir müze özelliğini taşıyan Dramalılar Köşkü’nde daha da anlam kazandı. Muhteşem mekandaki bu özel sergi için artık son 10 gün. Türk resim sanatının en önemli eserlerini bir arada görmek isteyenler bu fırsatı kaçırmasın’’ diye konuştu.

19. yüzyıldan günümüze usta ressamlarımız ve eserlerini yeni kuşak sanatçılarımız ile aynı çatı altında buluşturan “Türk Resminin 100 Yüzü” sergisi, Peker Sanat’a ait özel bir koleksiyonun seçkilerinden oluşuyor. Küratörlüğünü, Fahri Özdemir'in yaptığı serginin bir başka önemli özelliği ise her biri orjinal olan 100 eserin toplam 1 milyon 850 bin dolara sigorta edilmiş olması.