Bu etkinliklerden biri de, Karşıyaka Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda verilen “Yeni Yıl” konseriydi. Konseri Belediye Başkanı Cevat Durak da, eşi Birsen Durak ile birlikte izledi. 

Şef Vildan Turan yönetimindeki koro, geceye Nida Tüfekçi’nin derlediği Yozgat yöresi “Çamlığın Başında Tüten Bir Tütün” adlı türküyle başladı. Daha sonra Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenen türküler solo ve koro olarak seslendirildi. Türkülerin ritmine uyan izleyiciler alkışlarla sanatçılara eşlik etti. Konserde dillerden düşmeyen “Aslan Mustafam, Bahçelerde Börülce, Bahçalarda Barım Var, Nemrudun Kızı, Mevlam Birçok Dert Vermiş”  gibi 17 türkü ile potporiler seyircilerin de katılımı ile söylendi. En son olarak hareketli türkülerden derlemeler söylenirken bazı izleyiciler sahne çevresinde halaylar çekti.

Konser sonrasında Şef Vildan Turan’a teşekkür çiçeğini Belediye Başkanı Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak vererek, sanatçıları kutladı. Geceden büyük bir zevk aldıklarını belirten izleyiciler Başkan Cevat Durak’a teşekkür etti.
 
Karşıyaka Belediye Konservatuarı’na bağlı dört ayrı koro, Ocak ayı içerisinde dört ayrı mekanda konserlerini sürdürecek. Ücretsiz konserlerin programı Karşıyaka Belediyesi’nden veya www.karsiyaka.bel.tr adresinden temin edilebilinir.