Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT) ‘Ermişler ya da Günahkarlar’ isimli oyunu,  yerli ve yabancı pek çok tiyatro topluluğunun eserlerinin sahnelendiği Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde Ankaralı seyirci ile buluştu. Kırdığı seyirci rekorlarıyla da gündeme gelen BBŞT Festival kapsamında, Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde psikolojik gerilim türündeki ‘Ermişler ya da Günahkarlar’ oyununu sahneledi.

Yönetmenliğini Hakan Taner Yıldırım’ın yaptığı, Anthony Horowitz’in orjinal eserinden Zeynep Avcı’nın çevirdiği ‘Ermişler ya da Günahkarlar’ oyununun kadrosunda Esra Tarhan, Murat Niyazi Emre, Ergün Metin, Ebuhan Tırtar, Orhan Öztokat performanslarıyla hem seyircilerden hem de sanat otoritelerinden tam puan aldı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, BBŞT’nin her zaman başarılarıyla gündeme geldiğini belirterek, “Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, kendi alanında gerçekten önemli bir organizasyon. Son üç yıldır festival programına dahil edilmemiz, tiyatromuzun başarısını gayet net bir şekilde ortaya koyuyor. ‘Ermişler ya da Günahkarlar’ Oyunu’nun Ankara’da büyük bir ilgiyle karşılanması bizi çok mutlu etti. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonar da tiyatromuzda yeni oyuncular yetiştirmeye, yeni oyunları sahneye koymaya devam edeceğiz” dedi.

 “ERMİŞLER YA DA GÜNAHKARLAR” OYUNUN KONUSU

Mark Styler polisiye öyküler yazan bir romancıdır. Bir sonraki projesi tarihin en büyük seri katillerinden biri olan Easterman hakkındadır. Onunla birebir görüşme yapmak için Easterman’ın yattığı Fairfielts Akıl Hastanesi’ne gelir. Ama garip davranışları ve görünümüyle hemen kendini farkettiren doktor Farquhar, onu engellemek için elinden geleni yapar. Doktoru aşmaya çalışırken bu sefer de, hastanenin paranoyak görünümlü hemşiresi Plimpton’a takılır. Olayların içine daldıkça Styler durumun hiç de göründüğü gibi olmadığını anlayacaktır.