Bazı takımlar TFF'ye başvurarak, küme düşmenin kaldırılmasını istediler. Böyle bir durumda Süper Lig'de 24 takım olacak. 12'şerli 2 grup halinde farklı bir formatta oynanabileceğini savundular.

Ben küme düşmenin kaldırılmasına kesinlikle karşıyım. Geçen sene de karşı çıkmıştım ama kaldırılmıştı. O zamanı anlayabiliyorum. Ligin bir bölümü seyircili, diğer bölümü seyircisiz oynandı. Burada bir dezavantaj oluştu mutlaka birçok takım için. İkili, üçlü averajların olduğu ligde, ilk maçı deplasmanda seyirci karşısında oynamışken, ikinci maçı kendi sahanda seyircisiz oynamak elbette ki skora ve averaja etki edebilir. Bunun dışında kimsenin bilmediği, öngöremediği durumlar vardı. Herkes savunmasızdı.
Gelelim bu sezona. Şartlar en baştan beri belliydi. Herkes covid-19 hakkında bilgi sahibiydi, nelerin yapılması gerektiği biliniyordu ve liglerin nasıl oynanacağı belliydi. Virüsün olmadığı bir başka dünyadan gelen, bir başka dünyada oynayan takım da yoktu. Herkes aynı şartlar içerisindeydi. Aynı zorlukları yaşadılar, aynı acıları çektiler. Lig başladı ve bitti, hiç kimseye torpil yapılmadı.
*
Bazı ülkelerden örnek gösterip, onların sisteminin uygulanmasını isteyenler de oldu.
İngiltere, 250 milyon sterlinlik kurtarma paketi açıklamıştı. İstediklerinden biri bu. TFF'nin kasasında ne kadar para var bilemiyorum ama çok da olsa kulüplere yeterince yardım yapması zor. Futbolculara, özellikle de ligleri başlamayan amatörlere yardım yapması gerekirdi. Yaptığını duymadım, yapmadığını da duymadım. Yapmış olsaydı, duyma ihtimalim daha fazlaydı.
Meksika'da 5 yıl süreyle küme düşme kaldırıldı fakat yükselme de kaldırıldı. Böyle bir ligin tat vereceğini sanmıyorum.
Arjantin'de 2 yıl küme düşme kaldırıldı. Geçen sezon 24 takımdı, bu sezon 26 takıma çıktı. 13'erli 2 gruba bölündü. Onlar zaten böyle formatta oynuyorlar.
Kulüplerin sanki sadece kendileri zor durumdaymış gibi açıklama yapıp, küme düşmenin kaldırılmasını istemesini, Nasreddin Hoca'nın göle maya çalmasına benzettim. Amaçları 'ya tutarsa' idi. Tutabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum. İnsanlara ne kadar çok taviz verirseniz, o kadar çok istekle karşılaşırsınız ve o kadar çok başınız ağrır, işin içinden çıkamayacağınız durumlara düşersiniz. Son nokta, TFF'nin ligleri tescil etmesiyle konmuş oldu ve küme düşme kesinleşmiş oldu.
*
Gençlerbirliği taraftarlarından bazıları, sosyal medyadan kaldırılmaması konusunda açıklama yaptı. 'Düşmeyi hak ettik, yönetimin artık doğru yönetmesiyle de tekrardan çıkmayı hak etmeliyiz.' benzeri görüşlerini paylaştılar.
*
Kocaelispor ile Sakaryaspor TFF 1. Lig'e çıkan son takım olmak için kozlarını paylaşmadan önce ikisinin de alınmasını gerektiğini söylediler, TFF'den istekte bulundular. Lig 19 takımla oynanacaktı ve 20 olmasının daha uygun olacağı uzun süredir konuşuluyordu. İki takımın da kadrosu iyi oyunculardan oluşuyor ve hedeflerinin büyük olduğu anlaşılıyor. Ama bu konu için de aynı görüşümü belirteceğim. Baştan ne karar alınmışsa, ona uyulmalı, sonradan değiştirilmemeli.

Menemenspor'dan haberler

Menemenspor'un teknik direktörlüğü koltuğunda Cenk Laleci varken, çok haberi çıkardı. Ne zaman ayrıldı, o zaman haberler azaldı, yok denecek kadar aza düştü. Tesadüf müydü, bilemiyorum. Takımlar hakkında ne kadar çok haber çıkarsa, sponsor bulmaları o kadar daha kolay olur ve o kadar da daha yüksek meblağlarda anlaşmalar yapılabilir.
Cenk Laleci sarı lacivertli kulübe geri döndü. Bakalım dönüşüyle birlikte takımdan haberler artacak mı?