1989’dan beri güvenilir ve emniyetli hava yolunuz SunExpress ekibinden bir mektup aldım.

Söylediklerine göre;  anii gelişen dış faktörler, çalışma anlayışlarını değiştirmelerini gerektirse de daima yolcularının yanında olacakları sözünü veriyorlar.

Bunu, yani esnekliğin SunExpress’in DNA’larında olduğunu da belirterek şöyle diyorlar:

‘COVID 19, havayolu seyahatlerine olan talebi ve dolayısıyla bu alandaki kapasiteyi ciddi ölçüde etkiledi.

Piyasadaki ani değişikliklere ayak uydurmak ve kapasitemizi sürdürülebilir hale getirmek amacıyla, SunExpress Almanya ve SunExpress Türkiye olmak üzere iki havayolu şirketimizi merkezimiz Antalya’daki SunExpress çatısı altında tek bir operasyon ile yürüterek, gücümüzü artırmaya ve segmentlerimizdeki pazar liderliği konumumuzu pekiştirmeye karar verdik.

Bir numaralı ortak

Türk Turizminin bir numaralı ortağıyız.

Antalya ve İzmir’in ana taşıyıcısı olarak, 1 Haziran’da Türkiye iç hat seyahat yasaklarının kalkmasıyla ilk uçuşu gerçekleştiren hava yolu olduk. 

Bu şehirlere ve Türkiye ile Avrupa arasında daha pek çok bağlantı noktamıza yıl boyunca hizmet verebilmek için, kapasitemizi yeni düzene uygun hale getiriyor ve alıştığınız, güvendiğiniz ortağınız olmaya devam ediyoruz.

Türk misafirliği

En önemli yolcularımız arasında, aile ve arkadaşlarını ziyarete giden yolcularımız yer alıyor.

Bu çerçevede sunduğumuz eşsiz uçuş ağımız bunun bilincinde olduğumuzun en büyük göstergesidir.

Şirketlerimizin konsolidasyonuyla, hem Avrupa genelindeki güzergahlarımıza daha fazla önem verecek hem de Türk misafirperverliğini öne çıkaracağız.

Böylece bize çok keyif veren ve onur duyduğumuz işimizi çok daha iyi yapacağız: Aileleri ve arkadaşları bir araya getirmeye, yolcularımızı güneşin hiç eksik olmadığı tatil destinasyonlarına götürmeye devam edeceğiz.’

İlk boya firması oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliği ile TSE tarafından yayınlanan kılavuza göre belirlenen kriterleri yerine getiren DYO, yapılan denetimler sonucu ‘’TSE Covid 19 Güvenli Üretim Belgesi’’ni alan ilk boya markası oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önderliğinde, TSE tarafından yayınlanan kılavuza göre belirlenen kriterleri yerine getiren firmalar denetleniyor. Denetlemeler sonucu kriterlere uygun güvenli üretim yaptığı belirlenen şirketler ‘’Covid 19 Güvenli Üretim Belgesi’’ne sahip oluyor.

DYO, Çiğli ve Dilovası Üretim Tesisleri,  Türkiye genelinde boya sektöründe bu belgeyi almaya hak kazanan ilk firma oldu.

Pınar Et'ten sektöründe bir ilk daha

Pınar Et, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan kılavuzdaki kriterleri yerine getirerek “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” almayı başaran ilk Entegre Et ürünleri firması oldu. 

Pınar’ın uyguladığı yüksek kalite, hijyen ve sağlık standartlarının pandemi dönemine uygun olarak hızla düzenlendiğini belirten Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer, ‘Tüketicilerimize güvenli gıda ulaştırmak için halihazırda uyguladığımız sta’dartları, çalışanlarımızın sağlığını korumak ve Covid-19’dan korunmak amaçlı genişlettik’ dedi.

TSE Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı’nın şartlarını yerine getirerek belgeyi almaya hak kazanan Pınar Et, böylece et ve et ürünleri sektöründe bir ilke daha imza atmış oldu.

Pazar kabul çözümleri

Ege Üniversitesinin proje ortaklarından olduğu ‘Dijital Tarım Yönetim Aracı Pazar Kabul Çözümleri- Digital Farming Management Tool Market Acceptance Solutions (d-FaMToMAS)” proje önerisi 112 proje arasında TÜBİTAK ve Avrupa Birliğindeki elemeleri de geçerek Full Proposal’a sunulmak üzere davet edilen 33 öneri arasında yer aldı.

Projenin amacından bahseden Doç. Dr. Behiç Arif Tekin, ‘Tarımsal üretimden sofraya kadar olan gıda zincirinde, mevcut teknolojik olanaklarla  tarımsal üretimde kullanılan makinelerin bilişim teknolojileri ile donatılması ile üretim süreci ile ilgili verilerin ve sonrasında gıda işleme tesislerindeki akıllı sensörlerle üretilen verilerin işlenmesi ile iyi bir veri kullanımı sunarak gıda değer zinciri yönetiminin optimizasyonu ve izlenebilirliğin sağlanabilmesidir’ dedi.

DİP EKSPRES

Onur plaketi

Esnafın finans babası Selahaddin Hünü’ye onur plaketini İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan takdim etti.

Darda kalan ve yeni yatırım yapacak esnafa Hünü’nün daima destek olduğunu vurgulayan İZMOD Başkanı Özkoparan, ‘Hayattaki ustalarımız bizim için yaşayan insan hazinemizdir’ dedi.

Çin’in kömürü azaltma planı

Sürdürülebilir ve yeşil kalkınma prensibiyle hareket edeceğini açıklayan Çin, bu kapsamda kömürden enerji üretimini de kademeli olarak azaltma çalışmalarını sürdürüyor.

Çin Ulusal Enerji İdaresi tarafından açıklanan son rakamlara göre ülke, bu yıl enerji tüketimini beş milyar tonluk standart kömür eşdeğerinde tutmaya karar verdi.

Ulusal Enerji İdaresi tarafından yayınlanan bir kılavuza göre, ülke enerji karışımındaki kömür oranını bu yıl yüzde 57,5’e indirmeyi planladı.

Bu oran 2019’da yüzde 57,7 ve 2018’de yüzde 59,2 olmuştu.

İdare, bu çalışmaların Çin’in daha temiz enerji ve düşük karbonlu büyüme için gösterdiği kararlılığın yanı sıra kirlilikle mücadelenin de bir parçası olduğunu açıkladı.

Kılavuza göre Çin, bu yıl 193 milyon ton petrol ve 181 milyar metreküp doğal gaz üretmeyi planlarken, 900 milyon kilowatt kurulu fosil olmayan enerji üretim kapasitesi de ekledi.