TFF 1. Lig'de lig sona erdi ve sıra Play-Off'a geldi. Bu sezon son haftalar geçen yıllara nazaran çok sönük geçti. Karşılaşmalar genellikle iddialı takımlarla iddiası kalmamış takımların müsabakalarına sahne oldu. Hiç birinde de herhangi bir sürpriz çıkmadı.
***
Hafta küme düşenler ve iddiası olmayan takımların maçlarıyla açıldı. Bu maçları izleyen, sonuçlarını merak eden kişi sayısı yok denecek kadar azdır. Ben de bakma gereği duymadım. Gelecek sezonun hazırlık maçları olacaktı, kadrolar ona göre kurulacaktı elbette.
*** 
Play-Off mücadelesi veren takımlar, pazar akşamı ilk etapta oynadı. Bunlardan sadece 2 karşılaşma önemliydi. Altınordu deplasmanda Balıkesirspor ile karşılaştı. Yenmesi, hedefine ulaşmasına yeterdi, 5-0  kazandı. Ankara Keçiörengücü ise Bursaspor deplasmanında sahaya çıktı. 3-0 yendi ama Altınordu'nun kazanması sebebiyle 7. sıradan daha yukarıya çıkmayı başaramadı ve sezonu kapatmış oldu.
***
Şampiyonluğa oynayan 3 takım, en son etapta ve diğerleri gibi aynı saatte kozlarını paylaştılar. Adana Demirspor ve Samsunspor erken dakikalarda buldukları gollerle galibiyeti hemen hemen garantilemiş oldular. Giresunspor ikisine nazaran biraz zorlandı, son dakikalara kadar diken üstünde mücadelesini sürdürdü. Sonuç olarak üç takım da kazanınca, üçlü averajla Adana Demirspor lider olarak ve Giresunspor ise 2. sıradan Süper Lig'e yükselen takımlar oldular. Samsunspor üçüncü sırada bitirince, Play-Off'ta şansını denemek zorunda kaldı.
***
Samsunspor ile Altınordu ve İstanbulspor ile Altay Play-Off finaline çıkmak için kozlarını paylaşacaklar. Bu takımlar arasında en çok şansı olanlar Samsunspor ile Altay. Çünkü deneyimli oyunculardan oluşan kadroları var. Ancak bu aşamada çoğunlukla sürprizler çıkabiliyor; geçen sezon Fatih Karagümrük'ün yaptığı gibi. Deneyim tek başına yeterli olmuyor. Daha çok isteyen, daha çok iştahlı oynayan, zafere ulaşıyor.