Yapay kalp takılıp hayata bağlandığı 5 Şubat 2011 hastane mahkumiyeti başlayan 2 yaşındaki Çiğdem Güler'e, bayram tatilinde İzmit'ten gelen ablaları 12 yaşındaki Gamze ve 10 yaşındaki Fatma'nın ziyaretiyle mutlu oldu. Bayramı hastane odasında hasret kaldığı kızlarıyla geçiren anne Yaşagül Güler, "İnşallah bundan sonraki bayramı bizler de diğer yapay kalpli Barış ve Hamdullah da evlerimizde geçiririz" dedi.

İzmit'te oturan, ev kadını Yaşagül Güler ile polis memuru Müjdet Güler'in üç kızının en küçüğü olan Çiğdem, minik kalbinin kapaklarında sorun çıkınca hastanelerle tanıştı. Tamir ameliyatlarına karşın kalbi düzelmedi. 5 Şubat'ta hava ambulansıyla İzmir'e Ege Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği'ne getirilen Çiğdem'e 5 gün sonra yapay kalp takıldı. İki kızını İzmit'te yakınlarına bırakan anne Yaşagül Güler ve minik Çiğdem için hasretin bol, umutların zaman zaman yeşerdiği, zaman zaman yok olduğu, ne zaman sona ereceği meçhul bir süreç başladı. Kimi zaman yoğun bakımlık olan Çiğdem, annesiyle birlikte 16 ay önce yapay kalp takılan Bursalı 3 yaşındaki Hamdullah Kanat ile 20 ayını hastanede geçiren 10 yaşındaki Manisalı Barış Keklik ile aynı odada hayatı paylaşırken, bu bayramı da hastanede geçirdiler.

Uzun bayram tatilinde minik Çiğdem ve annesi, ailesiyle yeniden biraraya geldi. İzmit- İzmir arasında mekik dokuyan, hem çalışıp hem de kızlarının yanında olmaya çalışan baba Müjdet Güler, bu gelişinde Çiğdem'e ablaları Gamze ile Fatma'yı da getirdi. Klinik yönetimi birbirlerine hasret kalan aile fertlerini boş olan suit özel odada kalmalarını sağlayınca, Güler ailesi aylar sonra ilk kez aynı çatı altında bir araya gelebildi. Gamze ve Fatma, Çiğdem'i öpücüklere boğup, hasret giderirken, Çiğdem sevincini gülücüklerle gösterdi. Kardeşlerine en kısa sürede kalp çıkmasını, nakil olup eve dönmesini istediklerini belirten ablalar, "Onu çok özlüyoruz. Birlikte oynayacağım günlerde o hastaneden çıkamıyor. İyileşmesini istiyoruz" dedi.

Çiğdem'in rahatsızlığı nedeniyle yakınlarına emanet ettiği iki kızına kavuşmanın sevincini yaşayan anne Güler, "Buluşmamız hastane odasında olsa da çok mutlu olduk. Biz Çiğdem'le daha buradayız ve ne zaman evimize döneceğimizi bilemiyoruz. Uzun bayram tatili sayesinde biraz olsun özlem giderebildik. İkisi de burnumda tütüyordu. Tatilden sonra dönecekler çünkü okulları başlayacak. Ailemizin bir araya geleceği, sağlıklı günleri bekliyorum. Çiğdem gibi Hamdullah'a, Barış'a ve diğer nakil olması gereken hastalara bağış organ çıkmasını ve bir sonraki bayramı herkesin evinde, sevdikleriyle geçirmesini diliyorum" diye konuştu.