Çocukluğundan beri aşırı kilolu olduğunu söyleyen emekli Nazire Erdoğan'ın yaşamı, banyoda geçirdiği kaza ile değişti. Küçük kızının korku dolu bakışlarından, insanların kendisini taşırken zorlanmasından aşırı derecede rahatsız olan Erdoğan kendince çözüm üretip zayıflamaya çalıştı. Ancak bu çabaları sonuçsuz kaldı. Demir eksikliği, kansızlığı, insülin direnci, hipoglisemisi nedeniyle bunun kendi başına zayıflayamayacığını anlayınca özel bir zayıflama merkezine başvurdu.



Dr. Semra Karaca, zayıflama merkezi müdürü Gülşen Altın, diyetisyen Esra Aran başta olmak üzere ekibe kendini emanet eden Nazire Erdoğan, öncelikle hastalıklarının tedavisini yaptırdı. Tedavinin yanı sıra diyet uygulamaları, spor ve cihaz desteği de alındı. Çabalar sonuç vermeye başlarken Nazire Erdoğan, 7 ayda 31 kilo vererek, 111 kilodan 80'e düştü. Kendi deyimiyle 7 yaşındaki kızının ağırlığı kadar kilo veren Erdoğan, hedefinin, 3 aylık bir süre sonunda 70 kiloya inmek olduğunu söyledi.

TAKSİYİ UNUTTU

Sekiz yıllık evli olan, 56 beden giyerken 44 bedene düşünce, gardrobunu da yenileyen Nazire Erdoğan, önceden en kısa mesafelere bile taksiyle giderken, artık asansör bile kullanmadığını söyledi. Erdoğan, “Zayıflama merkezi ekibinin desteğiyle doğru beslenmeyi öğrendim. Bunu yaşam tarzı haline getirdim. Bunun yanısıra yürümeyi öğrendim. Dizlerimdeki ağrılarım gitti. Ruhi tembelliğimden kurtuldum. Kendimi kuşlar gibi hissediyorum. Deli gibi yürüyorum. Koşuyorum ve kilolarım nedeniyle kalkmadığım koltuklara oturmuyorum bile. Güçlülüğümü farkederek eski fotoğraflarıma gülerek bakıyorum artık" dedi. Eski durumunda olanlara çağrıda bulunan Erdoğan, "Mutlaka uzman desteği alın. Çünkü aşırı kilonun getirdiği sağlıksal sorunlar da var. Bunların aşılması ise tek başına olmuyor" diye konuştu.