Nazilli'deki evinde yalnız yaşayan 4 çocuk annesi Çimen, AA muhabirine, ilkokulu bitirdikten sonra eğitim hayatını devam ettirememesine rağmen, kitaplardan hiçbir zaman kopmadığını anlattı.
Sultanhisar'daki Kurtuluş İlkokulunun dördüncü sınıfında okurken, babasının vefat ettiğini, ilkokulu bitirdikten sonra annesinin kendisini okutmaya gücü yetmediğini ancak içinde okuma merakının hiç körelmediğini dile getiren Çimen, şöyle konuştu: "Küçükken öğretmen olmaya çok heves ediyordum, olmadı. Ağabeyim, inşaat mühendisiydi. Bana hep kitap getiriyordu. Okulların kütüphanelerinden de kitap alıyordum. Okuyunca geri veriyordum. Evlenip, Nazilli'ye geldiğimde apartman komşumuz, Edebiyat Öğretmeni Nevin Sağ da kitap getirmeye başladı. Kemalettin Tuğcu, Reşat Nuri Güntekin, Kerime Nadir gibi bir çok yazarın kitaplarını okudum. En son Ayşe Kulin'in 'Veda' adlı kitabını okudum ve çok beğendim."

Her ay 3-4 kitap okuyan Çimen, özellikle sevdiği kitapları 3-4 günde bitirdiğini, bugüne kadar okuduğu kitapların sayısını bilmediğini, torununun odasındaki kütüphaneden de faydalandığını dile getirdi.
Apartmandaki komşularının kendisini takdir ettiğini belirten Çimen, "Bana 'Sen ne güzel okuyorsun, biz de okuyalım' diyerek onlar da kitap okumaya hevesleniyorlar" dedi.
Çimen, çocuklarının tahsiline çok önem verdiğini ve hepsini okutmayı başardığını kaydetti. Oğul Ahmet Çimen (54), çocukluğunun Aydın'ın Sultanhisar ilçesine bağlı Yağdere köyünde geçtiğini o dönemde de annesini hep elinde kitapla hatırladığını söyledi. Ortaokula başladığında okulun kütüphanesinden annesine haftada 2-3 kitap getirdiğini ifade eden Çimen, "Köyde olmamızdan dolayı hep bağ bahçe işleri olurdu. Annem, bahçeden gelip evde yemek pişirdikten sonra, kitap okurdu. Annemi hiç boş otururken görmedim" diye konuştu. Öğrenciliğinde kitap özeti çıkarma ödevlerini de annesine hazırlattığını anlatan Çimen, "Annemin okuma alışkanlığı bizleri de olumlu yönde etkiledi. Kitap okuyan çocuklar yetiştirdi" dedi.