Nihal Işık- Dans eden kişi beden farkındalığı, duruş ve omurga bilinci, nefes teknikleri, ritim duygusu gibi bir çok noktayı öğreniyor. Bedenin sınırlarının keşfedildiği, beden ve zihnin bütünleştiği dans sporunu yapanlar gelişimlerini destekleyecek hareket serilerini uygulama fırsatı da yakalıyor. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü'nden mezun olan dans eğitmeni Arman Esen, 80 çocuktan oluşan dans ekibi ile ilk sanat şölenini gerçekleştirdi.

Dans çocuklar için iyi bir terapi


Dans eğitmeni Arman Esen'den yaklaşık 6 aydır salsa eğitimi alan Doktor Fatoş Şahin, çocukların da dans etmesinin gelişimleri için çok faydalı olduğunu söyledi. Dr. Şahin, "Dans sporunun çocuklara aşılanması gerekiyor. Dans herkes de olduğu gibi çocukta da iyi bir terapiye neden oluyor. Yakın zamanda dans terapisi eğitimleri de almayı düşünüyorum. Şu an 5 kişiden oluşan bir eğitim grubumuz var. Beslenmeden tüm dans çeşitlerine kadar eğitimler alıyoruz. 1,5 yılın sonunda Arman hocamızın yanında asistan hoca olarak çocuklara ders verme fırsatı yakalayacağız" dedi.


İlk sanat şöleni


Dansı Egeliler'e sevdirme amacı ile bir çok dans projesi içinde yer alan ve sporcu yetiştiren Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü'nden mezun olan dans eğitmeni Arman Esen 2002 yılında dans sporu antrenörü, 2005'te ise dans sporu hakemliği unvanını kazanmış. Esen, yetenekli öğrencilerin ilk defa bu yıl gerçekleştirdikleri sanat şöleninde çok başarılı olduklarını, hepsiyle gurur duyduğunu, dans etmek isteyen herkesi beklediklerini söyledi.