Muhteşem Yüzyıl’daki boşanma sahnesi ile gerçek hayattaki boşanma davasının aynı döneme denk gelmesini “tesadüf” olarak niteleyen Pelin Karahan, “Nasıl denk geldi diye güldük sette. Ama çekim anında özel hayatımı düşünmedim” dedi. Genç oyuncu boşandıktan sonra eski eşiyle görüşmediğini de sözlerine ekledi:

"KENDİ DEĞERİMİ ÖĞRENDİM"

“Kendisiyle artık görüşmüyoruz ama çok sakin bir şekilde ayrıldık. Boşanma yüzünden aşka küsmüş de değilim. Aşk bence çok değerli bir şey, umarım tekrar yaşarım. Yalnız olayım, her şeyi kendi başıma halledeyim demektense hayatı paylaşmayı isterim. Ama açıkçası aşk konusunda biraz fikirlerim değişti. Kendi değerimi bilmeye başladım. Temkinli yaklaşmak değil bu, yine içimden geldiği gibi davranırım ama birisine uyum sağlamak yerine ortak bir noktada buluşmaya çalışırım bundan böyle.”


"HAYATIMIN EN HUZURLU DÖNEMİ"


Ayrılığın kendisini hiç de olumsuz etkilemediğini anlatan Pelin Karahan, aksine hayatının en huzurlu döneminde olduğunu vurguladı: “Hayatımda ilk kez böyle iyi ve huzurlu hissediyorum. Çevremdeki herkes ‘Sana bir şey oldu’ diyor. Gerçekten olumlu bir değişim. Ne istediğimi biliyorum artık; nelere değer verdiğimi biliyorum, daha özgürüm, rahatım, kendime daha çok güveniyorum.

"YOLDA YÜRÜYÜŞÜM BİLE DEĞİŞTİ"

Bu durumun işime de olumlu anlamda yansıyor. Sonuçta çok mutluyum. Yolda yürüyüşüm bile değişti, enerji doluyum. Bundan sonra beni ruhen aşağı çekebilecek biriyle olmak istemiyorum. Beni motive etsin, işimde de, özel hayatımda da. Çünkü kıskanıyorsun, kıskanılıyorsun, o zaman birbirini aşağı çekmeler başlıyor. Artık bu durumun oluşmaması için elimden geleni yaparım.”