Edirne Kültürevi tarafından düzenlenen söyleşiye katılan oyuncu Barış Atay, Gezi Parkı eylemlerini ve gözaltına alındığını günleri anlattı. Edirne Kel Aliço Güreş Eğitim Merkezi’ndeki konferans salonundaki söyleşiye yaklaşık 150 üniversite öğrencisi katılırken, Atay, Gezi Parkı olaylarının iktidarı korkuttuğunu, şu anki operasyonun titrettiğini öne sürerek şunları söyledi:

"Gelelim direniş meselesine. Direnişin benim için özel bir anlamı var. Twitter’i takip edenler vardır, orada 'vay be cemaat de neler yaptı, hükümeti alaşağı edecek neredeyse. Ne kadar yıprattılar' diyorlar. Sakın yaptığınız direnişi küçümsemelerine izin vermeyin. Eğer siz Gezi’yi sokağa taşımasaydınız, o parkta başlayan polis saldırısından sonra o hareket Edirne’den Kars’a kadar her şehre yayılmasaydı. Cemaat hiçbir şey yapamazdı. En önemlisini siz yaptınız, işte o yüzden diyorum. Biz çok korkuttuk. Şimdi titretiyorlar ama kapanışı biz yapacağız, biz yıkacağız bunu biliyorum."

'SİBER POLİS, TWİTTER KULLANMASINI BİZDEN ÖĞRENDİ'

Konuşmasının ardından salondan sorular alan oyuncu Barış Atay, gözaltında neler yaşadığının sorulması üzerine şunları anlattı:

"İstanbul'dan Ankara'ya Organize Şube'ye getirildik, sıraya dizildik. O arada bir polisin fotokopi çekmesi gerekiyordu. Geldi, makineyi kurcaladı, başka arkadaşlarını çağırdı. Onlar da beceremedi, amiri çağırdı. Amir makineyi çevirdi, sonra dedim ki 'Makinenin fişi takılı değil.' Bunlar siber polis ama çabaları takdire şayan. Mesela siber polislerden biri Twitter kullanmasını bizden öğrendi."