Ünlü sanatçı Ayten Alpman, geçtiğimiz Salı günü akciğer yetmezliği teşhisi ile kaldırıldığı Şişli Özel Osmanoğlu Hastanesi’nde 3 günlük yaşam mücadelesini dün akşam saat 19.20’de kaybetti.

"ANNEMİN ÜZERİNE DEFNEDİN"

Ünlü sanatçı İlham Gencer ile yaptığı evlilikten 2 çocuğu bulunan Ayten Alpman’ın “Beni Edirnekapı Mezarlığı’nda yatan annemin üzerine defnedin” vasiyetinde bulunduğu belirtildi.

"BAYRAKLAŞMIŞ BİR TÜRK KADINIYDI"

İlk eşi Ayten Alpman’ı son kez önceki gün gördüğünü belirten İlham Gencer, “Ağzında oksijen maskesi vardı ve uyuyordu. Yüzünde maske olduğundan yanaklarından değil alnından öptüm. Gözlerini açtı ama konuşmaya mecali yoktu” dedi. İlham Gencer, “Ne ben ne Ayten magazinsel olmadık. İyi bir Türk milliyetçisiydi. Bayraklaşmış bir Türk kadınıydı. Yeri asla doldurulamaz” dedi. 83 yaşında hayata gözlerini kapatan Ayten Alpman’ın Pazartesi günü Edirnekapı, Zincirlikuyu ya da Ulus mezarlıklarından birine defnedileceği öğrenildi.

Tombak sanatçısı aynı zamanda ailenin yarım asırlık dostu Sami Coşkun, “Ayten Alpman hayatında söylediği caz parçalarının dışında milletine, Türkçe söylediği şarkılardan da haz duyardı. Hocasının da eski kocası Bozkurt İlham Gencer olduğunu her dönemde adeta haykırırdı” dedi. Coşkun “1974 yılında TRT Genel Müdürü İsmail Cem İpekçi, TRT’nin tozlu raflarından Hasan Mutlucan’a ilaveten bir Türk kadını sesi olarak Ayten Alpman’ın seslendirdiği 'Bir Başkadır Memleketim' şarkısıyla gündemini genişletti ve Türk milletine mal olmasında rol oynadı” diye konuştu.