Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl ile ilgili söyledi 'Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda, o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi bilmemiz, anlamamız lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonların sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz. Böyle bir anlayış olamaz. Bu milletin değerleriyle oynayanlara milletçe gereken dersin, cevabın hukuk içinde verilmesi gerekir.' sözleri twitter'a bomba gibi düştü.


İşte twitter yorumlarından bazıları...

Erdoğan Toprak
Başbakan’ın Muhteşem Yüzyıl dizisine müdahalesi rol çalma ve gündem değiştirme çabasıdır.

Metehan Demir
Muhteşem Yüzyıl'ın bundan sonraki bölümünün başlığı belli oldu.........bahtsız bedevi......


nazli ilicak
Muhteşem Yüzyılı eleştirenlere: Keyfimin kâhyası mısınız?Muhteşem Yüzyıl belgesel mi? Ben ecdadın savaş deği saray hallerini merak ediyorum



cüneyt özdemir 
Muhteşem Yüzyıl'a dava açılırsa , bence oyuncular mahkemeye kostümlü katılmalı...


Faruk Kaya
"Muhteşem Yüzyıl çok bozdu, bozmaz dedik yine bozdu, baya bozdu yani öyle böyle değil, önünü alamadık..." (RTE)


İstiklal Akarsu
Muhteşem Yüzyıl'ın yayından kalkmaması için yapımcının Kanuni'den sonra tahta 2.Selim'i değil 1.Tayyip'i geçirmesi gerekebilir.


bir kac Mehmet
RTÜK ten ağır para cezası gelmeden EFENDİCE bitirin, bir daha ikaz etmiyeceğim! "Muhteşem Yüzyıl"


Volkan
Muhteşem Yüzyıl, her çarşamba, Başbakan uyuduktan hemen sonra Star'da...


ÖZLEM ŞEN 
Muhteşem Yüzyıl'ı kınıyorum. Ecdadımız sevişmezdi, bölünerek çoğalırdı. Sevişmek cehape döneminde ülkemize zorla getirildi"

Aykut Akgün ‏
Şşşttt biraz sessizlik, hükümet gündem değiştiriyor, şimdi 1 hafta Muhteşem Yüzyıl konuşulur.. Geceleri çaktırmadan zamlar falan yaparlar.

Burak Kunt
Başbakan Muhteşem Yüzyıl için ilgililere söyledik yargının gerekeni yapmasını bekliyoruz diyor. Vay be bağımsız yargıya bak...


GUVEN OZALP 
Her işimizi hallettik Muhteşem Yüzyıl'ı tartışıyoruz! Yakında dizilerden sorumlu devlet bakanlığımız da olursa şaşırmamak lazım!