Bu nedenle birçok kişinin yapmış ve denemiş olduğu Kek tarifleri bulunmaktadır. Eğer sizde çayınızın yanında güzel bir kek yemek isterseniz bu tariflerden bir tanesini kullanarak kendinize güzel bir kek yapabilirsiniz. Birçok kişinin beğenerek yediği kekelerden bir tanesi baharatlı kektir. Kek tarifleri arasından baharatlı kek tarifini bulabilirsiniz. Ancak malzemeleri yanlış kullanacak olursanız bu durumda istediğiniz keki elde edemeyebilirsiniz. İşte bunun için size baharatlı kek tarifini sunuyoruz. Baharatlı keki yapabilmeniz için gerekli malzemeler; 3 tane yumurta, 1 paket kabartma tozu, 2 çay bardağı kadar süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, yaklaşık 2 çay kaşığı kadar pul biber, 1 çay kaşığı kadar karabiber, 1 çay kaşığı kadar kimyon ve nane, 2 çay kaşığı kadarda tuz. Bu malzemelere ek olarak da yaklaşık 3 s bardağı un kullanacaksınız. Ancak unu ilk olarak komple boşaltmayın. Çünkü ununuz kıvama göre az ya da fazla gelebilir. Kekinizi yaparken ilk olarak genişçe bir kap alın. Kabınızın içerisine yumurtalarını kırın ve yumurtalarınız kabarıncaya kadar yumurtaları çırpmaya devam edin. Yumurtanız kabardıktan sonrada üzerine yağı ve sütü ekleyerek yine çırpmaya devam etmelisiniz. Daha sonrasında ise karşımın içerisine tüm baharatları ekleyiniz. Baharatları ekledikten sonrada yine karıştırmaya devam etmeli ve tüm malzemeleri yedirmelisiniz. Malzemelerin hepsi iyice karıştıktan sonrada kabartma tozunu ekleyin ve ununuzu da yavaş yavaş karışıma eklemeye başlayın. Ancak unu eklerken bir yandan da harcınızı karıştırmaya devam etmelisiniz. Harcınızı tamamen karıştırdıktan sonrada harı kek kalıbı içerisine koyarak önceden ısıttığınız 180 derece fırının içerisine koyabilirsiniz. Kekiniz yaklaşık olarak yardım saat fırında kaldıktan sonra artık kekinizi keserek yemeye başlayabilirsiniz. Kek tarifleri arasından sizlere sunacağımız bir diğer kek ise kabaklı kek. Kabaklı keki yapacağınız zamanda ilk olarak 2 adet kabak almalısınız. Daha sonrasında ise 3 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 2 çay bardağı kadar yoğurt, 1 çay bardağı kadar zeytinyağı (Eğer zeytinyağı yoksa normal yağda kullanabilirsiniz ama tat fark edecektir), 350 gr kadar peynir (peynirin cinsi damak tadınıza göre değişebilir), 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kadarda nane ve toz biber malzemeler için yeterli olacaktır. Bunlara ek olarak da 2 su bardağı un kullanacaksınız. Ancak un kıvama göre farklılık gösterecektir. Kek tarifleri olarak kabaklı keki seçtiğinizde dikkat etmeniz gerekenler vardır. Özellikle kabakların ezilmemesi için kabakları tek seferde rendelemelisiniz. Kabaklarınızın kabuğunu soyduktan sonra kabakları tek seferde rendeleyin. Daha sonrasında bunların suyunu sıkarak bir kabın içerisine koyun. Ayrı bir kapta ise peynirinizi zeytinyağı ile güzelce ezin. Daha sonra bu kabın içerisine daha önceden rendelediğiniz kabağı, yoğurdu ve baharatları koyun. Yumurtaları ise ayrı bir kaba kırın ve bunları kabarana kadar bir güzel çırpın. Yumurtalarınızda kabardıktan sonra bunları da karşımın içerisine dökün. Bu karışım içerisine daha sonrasında ise tuzunuzu ekleyin ve tüm karışımı bir kez daha karıştırın. Karışıma son olarak da kabartma tozunu ve unu ekleyeceksiniz. Ancak unu eklerken hepsini bir anda dökmek yerine yavaş yavaş dökmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Bu sayede kıvam ayarlamasını daha iyi yapacaksınız. Kekinizi yaptıktan sonra hazırlamış olduğunuz kek hamurunu kek kalıbı içerisine koyarak önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kekiniz iyice kabarıncaya kadar ısıtın. Kekiniz piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Eğer bu kekleri beğenmezseniz başka Kek tarifleri deneyebilirsiniz.