Okay Çankaya, yaptığı açıklamada, yıllar önce hobi olarak atık malzemelerden çeşitli eserler yapmaya başladığını belirterek, zaman içinde kendini bu işe adadığını söyledi.
Atık malzemelerden 350 çeşit sanat eseri yaptığını ve bunları hediyelik eşya dükkanında müşterilerinin beğenisine sunduğunu dile getiren Çankaya, sözlerine şöyle devam etti: "Kendime cam şişeler, karton parçaları ve yazar kasa şeritlerinden bir dünya yarattım. Benim en iyi dostum işe yaramaz olarak görüldüğü için çöpe atılan ipler, boncuklar, kağıt ve plastik bardaklar. Üretmek ve atıkları değerlendirmek zorundayız. Bu kadar kolay harcama lüksümüz yok. Bu işe de aynı mantıkla başladım. Başlamak bitirmenin yarısıdır sözünü düstur edinerek kurduğum küçük atölyemde, topladığım atıklardan sanat eserleri yaratıyorum. Sonra bunları dükkanımda satıyorum. Hem atıklar değerleniyor, hem insanların dikkatini atıklara çekiyorum, hem de para kazanıyorum."
Atıkların değerlendirilmesi konusundaki tecrübesini çocuklara da öğretmek istediğini ifade eden Çankaya, Çin mallarına karşı da mücadele ettiğini ifade ederek, tüketicilere yerli malı kullanmaları çağrısında bulundu.