Yaptığı eşek helvası, kuşotu, yabani pancar, deniz börülcesi, köremen, semizotu, sarmaşık, istifno, turpotu, hardalotu, cohoz, ısırganotu, kuşayak, sarıot, gelincik, tilkiotu, hindiba, radika, zemperlik, papatya, kapari tomurcuğu, kapari yaprağı, gibi mezelerle herkesi şaşırtan, ten renginde ve her birinde 192 zehirli dokungaçlı deniz şakayığını bile meze yapan Fevzi Çıkıkçı, şimdi de çağla bademi balıkla buluşturarak bir yemek yaptı. Çağlayı, ilk çıktığı şubat ayı başlarından itibaren iskorpit balığı ile buluşturan Çıkıkçı, bu yemeği altı ay boyunca servis yapabiliyor. Çağlayı derin dondurucuda saklayan Çıkıkçı, yemeğini şöyle anlattı:

"Çağla turşusu ve çağlalı cacıktan sonra balıklı çağlayı denemek aklıma geldi. Birkaç değişik balıkla denedim ama en güzeli iskorpit balığı ile oldu. Yerken dilimize gelmesin diye önce toplanan çağlalar tuzla ovularak üzerindeki tüylerden arındırılır. Çağlanın ekşiliği, yani kendine has kokusu balığa yansıması için de uzunlamasına ikiye bölünür. Datça zeytinyağı bir tavaya konularak kızdırılarak çağlalar içinde kavrulmaya başlanır. Yarı kıvama geldikten sonra içine kıyılmış bir diş sarımsak ve lezzet versin diye pırasa ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Kısa bir süre sonra kırmızı soğan eklenir. Önceden haşlanan iskorpit balığının eti ayrılıp kavrulmakta olan çağlanın içine atılarak iyice kavrulur. Kavrulma esnasında içine krema katılarak balık ile çağlanın birbirine kaynaşması sağlanır. Ayrıca tat verici özel baharatlar ve soslar konulur ki bunlar bende kalsın. Sonra da servis yapılır."

Çıkıkçı, iki yıl önce servis yapmaya başladığı balkabağı ekşilemesinin de aranılan tetlar arasında yer aldığını belirtti. Fevzi Çıkıkçı, "Bunun tarifini vermeyeceğim ama sadece içinde sirke ve limon olan bal kabağı diyebilirim. Deneyin ne kadar güzel olduğunu görün" diye konuştu.