Resmiyeti bulunmayan ancak kendilerini Çanakkale Deliler Derneği olarak tanıtan değişik meslek gruplarından 50 kişilik bir grup, Lapseki İlçesi Dumanlı Dağ'da Dünya Dililer Günü nedeniyle piknik yapıp, başkanlarını seçti. Kendilerini deli olarak tanımlayan çok sayıda kişi, yemek yedi, içki içti,davul, klarnet eşliğinde eğlendi. Bazıları akan buz gibi suya girdi ve kendisini bulaşık detarjanıyla yıkattı. Bazıları da testisle güreş tuttu, taklalar attı.

Başkanlık seçimi öncesinde derneğe katılmak isteyenler arasında yapılan değerlendirmede juri tarafından yeterli görülen kişiler, alınlarına basılan ve üzerinde D harfi bulunan mühürle yeni üye olarak kabul edildi. Mevcut başkan Metin Kaya, Necati Sakin ve Recai Kaya'nın başkanlık için yarıştığı seçimde oy pusulası olarak alışılmışın dışında erik, kiraz ve kayısı kullanıldı.

Seçimde Metin Kaya en fazla oyu alarak, resmi olmayan derneğe yeniden başkan seçildi. Kendisine oy veren herkese teşekkür eden Kaya, boynuna 17 DELİ 0001 yazılı kırmızı bir plaka asarak "En büyük deli benim" diyerek zaferini kutladı.