Dokuz Eylül öğrencileri Jedi tapınağı istiyor!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri de "DEÜ'ye Jedi Tapınağı İstiyoruz!"diyerek Change.org'da imza kampanyası başlattı.

Bilim yuvası olması gereken üniversitelerde ibadet yerlerinin tartışılıyor olması öğrencileri de harekete geçirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Karaca'nın kampüse cami açılacağını eğer talep olursa Sinagog'da açılabileceğini söylemesinin ardından orantısız zeka kullanan İTÜ'lü öğrenciler "İTÜ'ye Budist Tapınağı istiyoruz!" demişti.

İTÜ öğrencileri tarafından başlatılan "İTÜ'ye Budist Tapınağı istiyoruz" kampanyasından esinlenen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri de kampüse 'Jedi tapınağı' inşa edilmesi için imza toplamaya başladı.

"DEÜ'ye Jedi tapınağı istiyoruz!" başlığıyla change.org'da açılan imza kampanyasında şu ifadelere yer veriliyor:

"GÜÇTE DENGEYİ BULMAK İÇİN..."

"Çok uzun zaman önce çok uzakta olmayan bir yerde...

Dünya üzerinde ve Türkiye de bir çok Jedi var. Fakat bu Jedi'ların en büyük sorunu eğitim alamamaları. Günümüz de yetişen Jedi şövalyeleri giderek azalmakta. Eğitimsiz Padawan'lar gücü kontrol edemekleri için öfkelerine kapılıp, karanlık tarafa geçiyorlar. Öfke çoğunun ölümüne neden olmaktadır. Yeni Jedi'ların yetişebilmesi için, Jedi'ların birbirini bulması için, Güçte dengeyi bulmak için Jedi Tapınağı istiyoruz! Kurulacak tapınakta Jedi konseyi oluşturulacak, yeni Jedi'lar yetişecek.

Jediizm senkretiktir!

Duygu yoktur, barış vardır.
Cahillik yoktur, bilgi vardır.
Öfke yoktur, huzur vardır.
Kaos yoktur,uyum vardır.
Ölüm yoktur, Güç vardır."

2 Nisan'da başlatılan kampanya için 7 bin 500 imza toplanmış durumda.

İTÜ'ye Budist Tapınağı istiyoruz! diyen öğrenciler kampanyayı imzalama nedenlerini de şöyle sıralıyor:

– İmzalıyorum çünkü en yakın tapınak milyarlarca ışık yılı uzakta. Öğle arasında gidip gelsek yetişemiyoruz. İnancımızı özgürce yaşayamıyoruz. Ayrıca padawan kalmamak için eğitim şart.

-Güçteki dalgalanmalardan gına geldi artık kendi tapınağımızda huzur içinde olmak istiyoruz.

-İmzalıyorum çünkü bende bir jedi 'ım ve Türkiye 'de bir tapınağımız olmadığı için raporları coruscant 'a ulaştırmak bir hayli zaman alıyor. Aynı zamanda oldu da Master Yoda gezegenimize ziyarete geldi, zat-ı şahanelerini nerede ağırlayacağız? Cami de mi? Yok daha neler.

-Çeşitli yüksek okullar açılması, üniversitelere tapınaklar açılması gibi istekler son derecede makul ama biliyoruz ki bir Jedi eğitimin çok küçük yaşlardan itiberen almalıdır. Biz eski geleneklerimize göre yetiştirilmiş genç padawanlar olmadan dinimizin o eski şanlı dönemlerine hiç ulaşamayacağız. 6 çok geç, yetmez ama Evet.

– new jerseyde yasiyorum ve buralara en yakin tapinak baya uzak nasa is birligi yapmiyor turkiyede acilirsa buradan jedi arkadaslarla turkiyeye goc etmeyi planliyoruz.hayirlisi olsun

-Gençlerin farklı bir açıdan bakması çok güzel belki böylelikle eğitime biraz eğlence katılabilir.

-Ben de bir Jedi'yim. Ortak sorun; eğitim alamadım. Eğitimsiz bu kadar çok iş başardığıma göre Jedi olarak insanlık adına daha fazla hizmetim olabilirdi. Yaşım 44, hala geç kalmış değilim. Jedi ruhu ölümsüzdür.

-Usta bir Jediden eğitim alıp onurlu bir Jedi olmak istiyorum. Güç sizinle olsun.