Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Zeki Alasya, "Askeri yönetimden bize hiçbir yasaklama ya da tepki gelmedi. Bu dönem aynı şeyi yapamazdık, aynı özgürlüğe sahip değiliz" şeklinde konuştu. Alasya; "Başbakan'ın Muhteşem Yüzyıl çıkışı demokratik değildir" diye konuştu. İşte Zeki Alasya'nın konuşmasından satır başları;

METİN'E 'AYVAYI YEDİK' DEDİM

12 Eylül zamanlarından hoşgörü kapısı daha açıktı. Biz Metin'le çok çarpıcı bir oyuna hazırlanıyorduk tam oyunu sahneye koymamıza yakın ihtilal patladı. Metin'e "ayvayı yedik" dedim ama sonra biz yine oyunu oynadık. Sonra birden bire Kenan Paşa beni çağırdı. Dedim beni nereden çağırıyor. Meğerse babam onun askeri liseden öğretmeniymiş o yüzden çağırmış.

Konuşmanın bir yerinde dedi ki "neden siz bizimle uğraşmıyorsunuz." Bende "siz farkında değilsiniz" dedim. O yüzden bu tarz şeyleri biraz belli etmeden yapacaksınız. Yöneticiler de biraz hoş görülü olacak.

BİR SÜRÜ DÖNEKLİK YAPILMIŞ

Bugün öyle oyunlar yapılamaz. Çünkü şimdiki yöneticiler bu kadara tahammüllü değiller. Erdoğan Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirdikten sora milletvekiller de başladı 3 gün sonra konuşmaya. Bu kraldan çok kralcılık, yağcılık ne dersen de. Başbakanın gözüne girmek için bir sürü döneklik yapılmıştır.

Bu dizinin bence ayakta kalması lazım. Başbakan diziyi beğenmeyebilir. Ben bu sizi beğenmiyorum der ama yargıyı davet ediyorum dedi bu olmadı.

EKRANDA PEK ÇOK YALAKA VAR

Bir programda iki tarihçinin söyleşisini izlediğini ifade eden Alasya “Ben Osmanlı'yı iyi bilen ve çok okuyan birisiyim. Başbakan Muhteşem Yüzyıl'la ilgili bir şeyler söyleyince yalakalık başlamış. Ekranlarda bir çok yalaka var. Bilim adamı da yalaka olur. Hem de mükemmel yalaka olur” dedi.